Saturday 25 May 2024

Saturday 25 May 2024

Compartir

XIDPIC.CAT explica a Cuba sobre comunicació, cooperació i gènere

Tona Gusi fent la presentació.

El seguiment de portades de diaris i de tertúlies televisives demostra la poca atenció del periodisme català sobre la cooperació al desenvolupament i encara menys a la cooperació amb visió de gènere, d’acord al estudi presentat per la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC.CAT) a La Habana, Cuba.

 

Ho ha explicat la periodista Tona Gusi en la primera taula rodona d’aquest matí de 23 de febrer a la Casa de las Américas de l’Havana, en el marc del 24 Col.loqui Internacional: “Mujeres y Medios masivos de comunicación en la historia y la cultura de La América Latina y el Caribe”.

 

cuba2

 

La visió de gènere va quedar incorporada a qualsevol projecte de la cooperació catalana gràcies al Pla Director de Cooperació al Desenvolupament de Catalunya 2015 – 2018 aprovat el 22 d’abril de 2015. Però aquesta posició tan capdavantera de l’ACCD no s’ha vist reflectida als mitjans escrits ni a les tertúlies de TV, segons les dades extretes del seguiment realitzat per Drina Ergueta y Tona Gusi, presentat avui, 23 de febrer, a Cuba.

En general d’entre una vuitantena i un centenar de temes tractats per cada una dels 4 programes de tertúlies analitzades, en total 120 tertúlies analitzades amb uns 360 temes, només hi ha uns 25 temes de cooperació, uns 28 de gènere i només una desena de temes de la cooperació són tractats amb visió de gènere.

Pel que fa a les portades dels diaris catalans hi ha molt poques ocasions on en el titular apareix una dona. En el cas de la cooperació pot aparèixer alguna fotografia d’imatges que criden l’atenció però el titular ja té menys importància.

 

cuba1

 Les periodistes Sara Mas, Mirta Calderon, Liria Gordillo i Lídia Vilalta.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: Paritat ha d’abastar tots els àmbits, no només l’electoral /La Independent / Notícies gènere

La presidenta de la Comissió de Drets Humans del Senat Angélica de la Peña va...

Immigració i violència masclista: El factor de risc és ser dona

El 6 de juny es va realitzar a Sant Sebastià la Jornada Immigració i violència...

Catalunya: Aprovat el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament / La Independent / Notícies Gènere

Drets humans de les dones i Drets col lectius dels pobles El Parlament de Catalunya...