Friday 22 September 2023

Friday 22 September 2023

Compartir

Why Poverty?

Televisió de Catalunya forma part d’un dels projectes internacionals més importants fets els últims anys, anomenat whypoverty. Més de 70 televisions de tot el món, la majoria públiques, s’han posat d’acord per produir i emetre documentals que toquen diferents aspectes del principal problema de la humanitat: la lluita contra la pobresa.

La sèrie de vuit programes pot arribar a una audiència potencial de 500 milions de persones, i entre les més de 
70 televisions implicades s’hi troben televisions de tots els continents.

Al costat d’aquests programes també hi ha previst una feina de sensibilització posant en marxa tot un seguit de curts que es poden veure per internet i a diferents països, organitzant xerrades, conferències i debats.

Televisió de Catalunya estrenarà la sèrie dins el programa “Sense ficció” de TV3, el 20 de novembre, amb l’episodi “Doneu-nos els diners. Què es pot fer per canviar el món“. Amb iniciatives com ara els concerts Live Aid, molts famosos s’han convertit en activistes de la lluita contra la fam. Els músics Bob Geldof i Bono són, segurament, els més populars d’aquests nous paladins de la justícia econòmica. Però els seus projectes han servit per alliberar milions de persones de la pobresa? Aquest documental en busca la resposta.

Destaquem el documental, Mares Solars. Les dones combaten la pobresa millor que els homes?”. El documental està centrat en la Rafea, las segona esposa d’un beduí, seleccionada per estudiar a l’Índia, per aprendre a instal•lar panells solars a les cases. Per fer-ho haurà de superar tot tipus d’obstacles. Aquest s’emetrà el diumenge 25 de novembre, al canal 33, juntament amb un segon documental “Poor Us. Pobres de nosaltres – Història animada de la pobresa”. Sempre hi ha hagut persones pobres, però la manera com la societat les veu ha evolucionat. El 28 de novembre a “60 minuts”, “Park Avenue: els diners, el poder i el somni americà”. Un retrat d’un dels carrers mes coneguts de Nova York, que travessa tot Manhattan i fins i tot penetra al Bronx. L’avinguda demostra com en els últims 30 anys als Estats Units la desigualtat entre rics i pobres s’ha disparat.

El 2 de desembre, a “Grans documentals”, s’emeten dos treballs mes: “Benvinguts al món. Què és pitjor, morir pobre o néixer pobre? Cada any arriben al món 130 milions de criatures, cap de les quals decideix on neix ni com viurà. Un recorregut per diferents parts del món per conèixer l’última generació de nens i nenes. I “Estudiar, estudiar”, per a què serveix estudiar, centrat a la Xina. El documental exposa com a la Xina, la indústria més lucrativa és la de l’ensenyament.

El 5 de desembre a “60 minuts”: “La febre de la terra”, com podem alimentar tots els habitants del planeta?” Centrat a Mali , on el 75 per cent dels habitants són pagesos, ensenya com potències econòmiques com la Xina o l’Aràbia Saudita estan llogant moltes terres per transformar-les en explotacions agrícoles.

I finalment el dia 12 de desembre, a “60 minuts” “El saqueig de l’Àfrica”: els beneficis de les empreses han de tenir un límit. Un documental que demostra com els grans beneficis de les explotacions mineres de l’Àfrica no queden als seus països sinó que van a parar a llocs com ara Suïssa. Aquest documental posarà el punt final a les emissions que sota el lema d'”El perquè de la pobresa” es podran veure a 71 televisions de tot el món.

Es pot trobar mes informació a la web especial creada per a l’ocasió: www.whypoverty.net

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

PROSTITUTES INDIGNADES: NO PROHIBEIXIS ELS MEUS DRETS. Manifestació 26 d’abril

Diferents col·lectius, entitats, dones que exerceixen prostitució, veïnes i veïns presenten avui una campanya ciutadana...

tere moll

Les nenes poden canviar el futur

    OPINIÓ El 19 de desembre de 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides...

Barcelona: Consulta oberta del 7è Premi Dona i Esport / La Independent / Noticies Genere

  El període de votació popular finalitzarà a les 23.59 hores del dijous 20 de...