El proper dia 14 de juny, a les 7,30 de la tarda, al Col·legi de Periodistes de Barcelona, el Club Vindicación Feminista de Barcelona convoca un acte sobre Violència contra les dones. Reformes a la Llei de Violència de Gènere, en el qual hi parlaran Pilar Altarriba i Lidia Falcón.
Quan hi ha hagut arreu de l’Estat espanyol 24 dones assassinades, 9 d’elles a Catalunya, en aquests primers sis mesos de l’any 2012, i les xifres de dones maltractades, violades, abusades sexualment, segueixen sent les mateixes que fa deu i vint i trenta anys, per a les organitzadores de l’acte: “Es un veritable escàndol que la societat en general romangui passiva i indiferent davant aquesta massacre, i que els governants, que han de garantir la seguretat de les ciutadanes del nostre país no se sentin obligats a responsabilitzar-se de les mesures necessàries per protegir les dones.”
Les integrants del Club Vindicación Feminista de Barcelona volen que aquest acte sigui la primera de les activitats que volen impulsar per aconseguir la modificació de la Llei de Violència de Gènere ja que “el fracàs és tan visible com indiquen les xifres: des de l’aprovació el desembre de 2004 s’ha assassinat a 500 dones, comptabilitzem 2.500.000 de maltractades físicament i 15.000 violades cada any.”
És davant aquesta greu situació que fan una crida a totes les persones de bona voluntat perquè s’uneixin a la iniciativa, assistint a l’acte, recollint firmes i participant en la Plataforma que volen crear.
Lídia Falcón reflexiona sobre les diverses i actuals lluites de les dones i crida a prioritzar la lluita contra la violència masclista: “Sabem que hi ha molts activistes treballant per millorar el nostre país i participant en causes mereixedores de la seva lluita, però afortunadament cap d’elles: ecologia, drets humans, pau, laïcisme, curses de braus, etc. pateix, ni ha patit mai, el nombre de víctimes humanes que causa el masclisme. I malgrat les lleis, de les declaracions pomposes dels governants, de la implantació d’alguns jutjats de violència, i de les campanyes de publicitat, no només no avancem en la contenció d’aquesta contínua matança sinó que augmenta. En definitiva, amb aquesta crida a la participació en la desigual lluita contra el poder masclista esperem despertar la consciència de legisladors, governants, jutges, mitjans de comunicació i societat civil. Seria bo, en tot cas, que es definissin les prioritats de totes aquestes institucions i estaments i sincerament s’atrevissin a declarar que no els importa el maltractament i l’assassinat de dones i per això no estan disposats a modificar gens ni mica ni l’apatia amb què observen el que anomenen “fenomen” ni la legislació que hauria de protegir-les.”