Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Vic: L’ICD i la UVIC-UCC convoquen el III Premi Francesca Bartrina al millor treball d’estudis de gènere / La Independent / Notícies gènere

L’Institut Català de les Dones (ICD) i el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han convocat el Premi Francesca Bartrina per incentivar el millor Treball de Final de Grau (TFG) en estudis de gènere de les universitats catalanes.

El Premi Francesca Bartrina dotat amb 1000 euros, és una iniciativa que s’emmarca en el conveni de col·laboració entre el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de les Dones de la UVic-UCC i l’ICD per al desenvolupament d’activitats en l’àmbit dels estudis de gènere.

Al premi hi pot optar l’alumnat que hagi presentat el seu TFG sobre qualsevol disciplina acadèmica relacionada amb els estudis de gènere a qualsevulla de les universitats catalanes, sempre i quan el treball hagi obtingut la qualificació d’excel·lent (9). Els treballs es podran presentar fins al 15 de setembre.

Francesca Bartrina Martí va ser especialista en l’obra de Caterina Albert i una referència a Catalunya en els estudis literaris de gènere. Molt apassionada del seu treball, fins a l’últim moment va impartir classes a la Universitat de Vic, on treballava des de 1996 i hi dirigia el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona. Doctora en teoria de la literatura i literatura comparada i directora de la Càtedra Unesco sobre Dones, Desenvolupament i Cultures, fou editora de la col·lecció “Capsa de Pandora” d’Eumo, autora de nombrosos articles especialitzats sobre traducció i estudis de gènere i codirectora de diverses obres de teatre.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Veracruz- Mexico: Assassinen a la fiscal especialitzada en delictes sexuals de Pánuco / La Independent / Notícies Gènere

La fiscal especialitzada en delictes sexuals a la regió de Pánuco, al nord de Veracruz,...

Reconeixement de l’ICD a les associacions de dones amb 25 anys de tenacitat

Arribar a complir un quart de segle per una activitat voluntària i de manera ininterrompuda...

Assassinada la blocaire índia Shehla Masood

20.08.11 Reporters sense Fronteres ha denunciat l’assassinat de la blocaire i activista dels drets civils...