Sunday 24 September 2023

Sunday 24 September 2023

Compartir

Veus en femení: El periodisme i la lluita de les dones

 

 

La Campanya d’Ajuda en Acció: “Dones i homes ens movem per la igualtat” farà el seu l’acte de cloenda, el dijous 11 de desembre, a La Cuina, del  Centre de Dones Francesca Bonnemaison (CCDFB), de les 18,30 a les 20,30 h.

 

 

 

Amb el títol “Veus en femení: El periodisme i la lluita de les dones”, s’explicaran les accions i conclussions principals de la Campanya que Ajuda en Acció Catalunya va iniciar el 2011, que s’ha pogut portar a terme gràcies a la financiació de l’Agència Catalana de Cooperació. Com invitades especials hi haurà d’una banda, Fabiola Calvo, Coordinadora per Colòmbia de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, i directora del programa de TV del Canal Capital de Bogotà: “Ni reinas ni cenicientas“. Parlara com experta en anàlisi de conjuntura sociopolítica i gènere. I de l’altra, Gina Anangono, licenciada en Psicología, militante activa y lideresa de la Coordinadora Nacional de Mujeres Negras (Conamune) de Ecuador.

 

 

alt

alt

 

 

 

 

 

 

També parlaran en aquesta taula dues expertes que han col·laborat amb la Campanya en les seves diferents fases. Elvira Altés, actual Premi de la Comunicació no Sexista que otorga l’ADPC, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, de la que ella es co-fundadora. I que, en aquesta campanya ha estat la directora de l’estudi “Representació de les dones i el gènere en els mitjans de comunicació”, així com coordinadora del vídeo “2 de cada 10”. D’altra banda, Sara Berbel, Premi Aspasia en defensa de l’equitat de gènere, va col.laborar en el programa, en  actes sobre les dones i l’economia durant l’any  2013.

 

 

alt   alt

 

 

 

 

Segons Iuren Aldecoa, coordinadora de la campanya, en aquest acte de claussura obert, i que s’espera molt  participatiu,  “es vol subratllar la importància de l’apoderament de les dones a diferents nivells. Des de la seva participació en els espais de decisió i de poder econòmic i polític, passant per la seva pressència als mitjans de comunicació, per arribar a les especificitats de les dones del sud, ja que fer informació amb justícia de gènere podria ser una eina important per a la transformació social dels seus països”. Ajuda en Acció ha volgut destacar la importància de la presa de consciència del poder individual i col·lectiu que poden tenir les dones. Aquest últim punt està directament relacionat amb l’ auto-valorització de les dones i de la seva dignitat. i es per això que han cregut important portar de l’Equador a Gina Anagono, de Conamume, “una lideressa de les dones negres que desenvolupa una lluita titànica per apoderar a les dones i acabar amb la violència que pateixen”. Aldecoa vol remarcar que: “Encara que actualment les dones constitueixen la majoria de les persones pobres al món, els programes de desenvolupament no les -hi ha  permès treure’n les seves famílies, ni sortir-ne elles mateixes, de la situació de pobresa en la que viuen”.

 

Podreu trobar +info i participar en el Facebook de la campanya.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Nou òrgan “sense poder” del Govern català per impulsar la igualtat de gènere

  El Govern impulsa l’Observatori de la Igualtat de Gènere, que integrarà el Centre d’Estudis,...

Dones migrades: la retallada sanitària genera xenofòbia

  Onze organitzacions de dones migrades, integrants de la Taula de treball sobre migració, gènere...

Catalunya: Presentació de l’estudi ‘Dones i homes en els governs locals / La Independent / Notícies gènere

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya presenta un balanç sobre la presència d’homes i dones...