Friday 08 November 2024

Friday 08 November 2024

Vergonyosa presentació de l’Estat espanyol davant del Comitè de la CEDAW

 

 

 La  delegació de representants d’Espanya, Davant el Comitè de la CEDAW (Convenció per a l’Eliminació de totes els formes de Discriminació contra les Dones) de Nacions Unides, realitza una vergonyosa defensa “de del seu paper” sobre la situaciò dels drets humans de les dones  a l’Estat espanyol.

 

Aixi ho denuncien en un Comunicat  la Plataforma Cedaw Ombra Espanya, que ha Assistit a l’examen a Ginebra, juntament amb representants d’Amnistia Internacional i Women Link Worldwide.

El Govern d’Espanya va enviar el  dimecres 8 de juliol a 21 representants de l’Estat espanyol a les Nacions Unides per defensar-se davant el Comitè de la Cedaw (61 Període de sessions) a els informes periòdics setè i vuitè d’Espanya sobre la situaciò dels drets humans de les dones al Nostre país.

 

Foto articulo 13

 

 

La Plataforma Cedaw Ombra Espanya, composta per 58 organitzacions feministes, de drets humans i de desarrollo de tot l’Estat (i ratificada per 270 organitzacions), ha presenciat un  vergonyós espectacle dels representants de l’Estat espanyol davant els preguntes que el Comitè de la Cedaw ha realitzat a la delegació espanyola, arribant a ser amonestada en algunes ocasions pèls mateixos membres del Comitè de la Cedaw. Al costat dels representants  de la Plataforma Ombra, van estar Integrants d’Amnistia Internacional i Women Link Worldwide.

 

 

 

Fotos: arxiu AmecoPress, cedida per la Plataforma CEDAW Ombra

Crida l’atenció que a menys d’un mes d’haver estat suspès en igualtat l’Estat espanyol, després de l’Emissió de l’informe del “Grup de Treball sobre la qüestió de la discriminació contra la dona en la legislació i en la pràctica “, l’Estat espanyol torni a mostrar públicament davant d’un altre organisme internacional, dificultats per defensar les  mesures adoptades en els últims sis anys en el  marc de la protecció i defensa dels drets humans de les dones en salut, violència de gènere, tracta de dones amb fins d’explotació sexual, ocupació, educació i cultura, drets sexuals i reproductius, representativitat, participació política i cooperació al desarrollo.

La Plataforma Cedaw Ombra sent especial preocupació davant la situaciò dels drets humans de les dones a l’Estat espanyol i  els greus retrocessos en matèria d’igualtat de gènere que s’estan produïnt en els últims sis anys, la qual cosa han tornat a defensar Davant el Comitè de la Cedaw de Nacions Unides, el mateix dimecres 8 juliol

A l’espera de les primeres observacions que el Comitè de la Cedaw de Nacions Unides realitzarà en els pròximes hores, la Plataforma Cedaw Ombra evidència, que lluny de complir la Convenció, l’Estat espanyol està duent a terme un progressiu desmantellament de les polítiques d’igualtat, incidint directament en els drets humans de les dones i per tant al nostre sistema democràtic, tal com ja va denunciar a través  del seu Informe Ombra, en que documenta exhaustivament la vulneració sistemàtica dels articles de la Convenció de la Cedaw en els darrers sis anys (2009-2015) per part de l’Estat espanyol.

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter with the latest published news.

You may also be interested

Connexió Violeta Radio-Mataró Ràdio:Ser periodista i feminista a Mèxic un futur esperançador

Arturo Landeros, Taula Mèxic, Patricia Mayorga, Teresa Carreras i Yanely Fuentes @esachez Debat a Mataró...

Barcelona: RECORDATORI I MEMÒRIA DEDICAT A LA NEUS CATALÀ. Viky Moreno CLD

No sé si dimarts 6 d’octubre la Neus complirà 100 anys. Tant se val....

A més del 26 per cent de les nenes de Mèxic les peguen a casa

A comparació dels nens, les nenes al país tenen una major percepció de ser escoltades...