Friday 22 September 2023

Friday 22 September 2023

Compartir

Unió Europea: La bretxa salarial i la violència són els majors llasts per a la igualtat entre dones i homes

La crisi econòmica ha exacerbat la diferència salarial entre les dones i els homes, i complica que aquestes puguin conciliar la seva vida personal i professional, segons els resultats de l’Eurobaròmetre publicat aquest dimecres pel Parlament Europeu sobre Dones i desigualtat de gènere en el context de la crisi.

La bretxa salarial i la violència es mantenen com a principals obstacles contra la igualtat entre homes i dones.

Aquesta enquesta va ser realitzada en el marc del Dia Internacional de la Dona. Al voltant d’un terç de les persones enquestades també destaca el problema de la violència.

La bretxa salarial entre homes i dones, la conciliació de la vida personal i la professional i la violència de gènere se situen, sense sorpreses, entre els majors obstacles perquè la igualtat es converteixi en realitat, segons els resultats de l’Eurobaròmetre. I a les persones enquestades els agradaria veure aquestes qüestions entre les prioritats dels programes electorals.

No obstant això, en l’actual context de crisi econòmica, el 66 per cent dels enquestats va assenyalar que lluitar contra l’atur, especialment entre els joves, és una prioritat més urgent.

Les persones enquestades creuen que la classe empresarial i directiva tenen en compte qüestions molt diferents quan es disposen a contractar una dona o un home. Gairebé la meitat de les persones sondejades creu que una de les principals preocupacions de l’empresariat és si les dones tenen fills. Mentre que el 40 per cent pensa que el criteri més important per contractar un home són les seves qualificacions professionals.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Periodista y escritora

8 homes 8

  OPINIÓ Sis són els que són, els que es van presentar per caps de...

Premis de Comunicació No Sexista 2011 de l’Associació de les Dones Periodistes de Catalunya

Myriam Josa, Pilar Rahola, Ángeles Caso, Victòria Palma, Ajuda en Acció, al diari econòmic Expansión...

“Una fiscalitat injusta a Catalunya ens empobreix”

Foto: Joan Luzzatti (www.flickr.com)   “La vulneració de drets econòmics, socials i culturals està relacionada...