Wednesday 24 April 2024

Wednesday 24 April 2024

Compartir

Calala Fons de Dones fa la campanya: Pel 8 de març, ajuda a sumar 25.000 euros pels drets de les dones!

Aportacions per enfortir el moviment feminista de dones en aquesta i l’altra riba de l’Atlàntic.

Aquest mes de març, Calala Fons de Dones lliurarà els 21.000 euros recaptats en donacions individuals durant 2012 a organitzacions de dones de base a Llatinoamèrica i Carib i l’Estat espanyol. Aquests diners es destinaran íntegrament a grups de dones a Amèrica Central i organitzacions de dones migrades en diferents zones de la Península. Ens agradaria estendre el suport a un o dos grups més, i per això demanen ajut per aconseguir 4.000 euros i així arribar als 25.000 per fer donacions directes a les entitats de dones. Accepten donacions per petites que siguin 10, 20, 50 o 100 euros.


La solidaritat es concreta: recolzament a les organitzacions de dones de base

El 2013, des de Calala, faran donacions a xarxes i grups de dones que difícilment accedeixen als ajuts de les agències internacionals (dones joves, indígenes, lesbianes i trans i treballadores domèstiques i sexuals) i que treballen temes difícils de finançar: drets reproductius, salut sexual, lluita contra les violències de gènere … 12.000 € seran per a xarxes i grups de dones de Centreamèrica i 9.000 per organitzacions de dones migrants de l’Estat espanyol. Volen renovar el seu suport a algunes de les organitzacions de migrades que van rebre donacions de la convocatòria anterior i els projectes de les quals tenen impactes positius en la vida de moltes dones: la Red de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe viviendo en España i Mujeres con Voz de Bilbao. A més, volen estendre la nostra xarxa de suport a dos grups nous, a Andalusia i Catalunya.

Fons de Dones: construir moviment i canvi social des de i per a les dones

Els diners recollits serviran perquè les organitzacions de dones a Amèrica Central puguin sostenir les seves despeses i activitats, aturar la violència contra les dones a la regió i promoure els seus drets. A l’Estat espanyol, contribueix a que les organitzacions de migrades acompanyin dones nouvingudes en el seu procés migratori, perquè puguin capacitar-se professionalment, defensar els seus drets laborals en l’àmbit del treball domèstic i de cures a la llar i prevenir i superar la violència masclista.

Des de 2010 Calala ha repartit més de 60.000 € en donacions. Formen part de la Xarxa Internacional de Fons de dones que, des dels anys 80, busca noves fonts de finançament arreu del món per donar suport a les organitzacions i moviments de dones amb procediments d’aplicació i justificació senzills, no excloents i adaptats a la seva realitat. Calala forma part d’aquest moviment al qual donen suport i busquen generar aliances i sinergies entre dones i feministes de diferents àmbits.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mobilització i indignació per feminicidis i violència judicial

  14 assassinats de dones el 2014 a Catalunya i és aquí on més ordres...

Gènere, meritocràcia i diversitat

OPINIÓ Quins són els obstacles i atzucacs amb els quals topen les dones quan volen...

25N – Illes Balears: “Les dones hem d’aprendre a valorar-nos”

Conferència de Lucía Etxebarría, a Menorca       Les activitats de celebració del 25 de novembre,...