Thursday 08 June 2023

Thursday 08 June 2023

Compartir

Un gran repte, si les deixessin governar

 

 

  

OPINIÓ

Aquest dimarts passat 7 de gener de 2020, Pedro Sánchez va ser escollit President del Govern d’Espanya, després d’unes sessions a Les Corts que es van convertir en batalles campals i on hi va haver una mostra del que li espera a aquest govern de coalició de l’Estat espanyol: mala educació, grolleria, masclisme, i la més rància manera de sentir i fer política..

S’ha pogut comprovar, a través dels resultats en les votacions realitzades, 167 a favor 165 en contra i 18 abstencions, que encara continua havent-hi (al marge dels casos especials) dues maneres antagòniques de pensar, de viure i de projectar futur en aquest país per a avançar en democràcia i llibertats,

Les més afectades amb l’entrada a Les Corts de Vox, seran les dones, atès que no és solament el masclisme i l’odi que respiren cap a elles (cap a dones feministes independents i autosuficients) sinó el desig d’acabar amb els drets que per a tantes dones han estat tant dificils d’ aconseguir.

Està previst que la propera setmana s’anunciï oficialment la composició del pròxim govern, que de fet ja s’està avançant a nivell informatiu essent probable, la creació de 4 vicepresidències, de les quals tres seran per a dones. Vicepresidenta 1a Carmen Calvo, que tindrà competències en Memòria Democràtica; Vicepresident 2a Pablo Iglesias, portant  Serveis Socials i Agenda 2030; Vicepresidenta 3a Nadia Calviño, encarregada de coordinar els Assumptes Econòmics a més de la responsabilitat de transformació digital; i Vicepresidenta 4a Teresa Ribera, que serà l’encarregada de Medi Ambient i Despoblació (de nova creació).

 

 

Carmen Calvo

Carmen Calvo

 

Pablo IglesoasTeresa Ribera 2018 cropped

 Pablo Iglesias 

 

Teresa Ribera

                                                                                 

 

 

 

 

 

nadia-calvino-ministra-economia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadia Calviño

 

 

També està previst que en el pròxim Consell de Ministres s’asseguessin 5 membres d’Unidas Podemos; Pablo Iglesias Vicepresident 2n, responsable de Serveis Socials i Agenda 2030, Irene Montero a qui se li assigna el ministeri d’Igualtat, Yolanda Díaz (Galícia Comuna) per a la cartera de  Treball, Alberto Garzón (IU) per a la de Consum, i Manuel Castells catedràtic de Sociologia de la Universitat de Berkeley (Califòrnia) que seria el ministre responsable d’Universitats.

 

 

Yolanda DiazPablo Iglesoas

Yolanda Diaz, Irene  Montero i Pablo Iglesias

 

Manuel Castell339px-Alberto Garzón Marchas de la Dignidad. 20170527 IMG 7730 34560502150 cropped

Manuel Castells i Alberto Garzon

 

 

Segons el President Pedro Sánchez, aquest Govern serà més feminista que l’anterior. Esperem  que res no ho impedeixi, que l’extrema dreta d’aquest pais, conformada per tres partits, PP, VOX i CS, deixin respirar i governar..

 

 

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“El periodisme davant del sexisme”

8 de març: Projecció ‘Big Eyes’ amb la presentació de l’escriptora Rosa Regàs

Shulamith Firestone. In memoriam.