Thursday 08 June 2023

Thursday 08 June 2023

Compartir

Tània Verge, consellera de Feminismes i Igualtat

Tània Verge @govern.cat 

“Treballarem perquè les polítiques d’igualtat i feminismes siguin transversals en tota l’acció d’aquest nou Govern a Catalunya”

Tània Verge es la primera consellera de Feminismes i Igualtat per respondre al compromís polític del nou Govern Aragonès. Verge forma part d’un Govern paritari per “transformar el país i fer-lo més just, verd, pròsper, feminista, plenament lliure i independent”, en paraules del nou president de la Generalitat.

La reusenca Tània Verge, catedràtica de Ciència Política i, fins ara, directora de la Unitat d’Igualtat de la UPF ha assumit els traspassos de dues conselleries; de presidència així com de benestar i família amb la intenció que les polítiques d’igualtat i feminismes siguin transversals en tota l’acció del nou govern.

 

La Conselleria d’Igualtat i Feminismes tindrà com a eix central que “la perspectiva de gènere sigui en la pràctica un principi rector de tota l’acció pública”, segons ha dit la nova consellera en el seu discurs de presa de possessió. El seu serà un projecte col·lectiu coparticipat des del primer moment amb el moviment feminista, el moviment LGTBI, el moviment antiracista i tots els moviments socials que posin les persones i les cures al centre per garantir el dret de totes les persones a poder ser i poder fer”.

 

Tània Verge va concloure les seves paraules amb l’afirmació que la nova conselleria farà “de les polítiques d’igualtat i feminismes un eix vertebrador i transversal de tota l’acció del Govern de la Generalitat”.

 

 

                                                              FOTOGRAFIA.OFICIAL.GOVERN.31.6.21

 

 

 

La nova consellera ha estat molt activa a tweeter després de prendre possessió. Entre els primers missatges, els que fan referència al moviment feminista i LGTBi, contra el masclisme, la LGBTIfòbia i el racisme, de felicitació i encoratjament a l’esport femení i de suport a les víctimes de la violència masclista i homofòbica.

“Volem fer un projecte col·lectiu i participat amb els moviments feminista, LGBTI+, antiracista i amb tots aquells que treballen per construir un país on pagui la pena viure-hi. Un país que garanteixi el dret de totes les persones a poder ser i a poder fer, lliures de violències”.

“L’aliança feminista entre institucions és imprescindible per aconseguir erradicar el masclisme, la LGBTIfòbia i el racisme. En aquesta agenda compartida ens hi trobarem sempre”.

“Enhorabona, campiones! I també a les subcampiones! L’esport femení és esport de màxim nivell i qualitat. I els referents que esteu generant per a totes les nenes i dones són molt potents”.

“Tot el suport a les víctimees, a qui podem acompanyar via denuncia als Mossos. Lluitar contra l’LGBTIfòbia serà clau del treball de la conselleria d’Igualtat i Feminismes”.

“El pitjor moment que anticipàvem al Departament d’Igualtat i Feminismes. En nom del Govern, condemnem el #feminicidi i expressem el notre condol a la família de la víctima. La lluita contra les #violènciesmasclistes serà una prioritat absoluta del Gover. #NiUnaMenys”.

 

 Article relacionat. Entrevista a Tània Verge, 11 de febrer de 2021:

Ser feminista és un posicionament vital
Escrit per Carme Porta. Fotos de Fabiola Llanos. La Independent

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La nova secretària d’Ocupació, per la conciliació de la vida personal, familiar i laboral

tere moll

Preocupada i reafirmada

Catalunya: 10.016 trucades d’auxili per violència masclista el 2017 / La Independent / Notícies gènere