Thursday 30 May 2024

Thursday 30 May 2024

S’ha confirmat que Azucena Uresti s’ha acomiadat de Milenio TV de Mèxic

Escrit per Sara Lovera, SemMexico

Des d’ahir a la nit, es va confirmar que la periodista Azucena Uresti es va acomiadar del seu espai a Milenio TV i de seguida van sorgir tota mena d’opinions i interpretacions. L’oficialisme va emprendre una campanya de desqualificacions contra la periodista, que no es va deixar censurar pel president Andrés Manuel López Obrador.

Durant tot el seu exercici, durant més d’una dècada va obrir espais a la problemàtica de les dones, sobre el patriarcat i les seves conseqüències, sobre les violències contra les dones i va ser molt activa a la campanya que va demanar al president Andrés Manuel López Obrador, abandonés el pacte patriarcal, després d’encobrir funcionaris i legisladors, en les malifetes de violència masclista.

Va donar veu a les activistes, a les dones organitzades i recentment als pobles atacats pel crim, on l’autoritat sovint és absent.

La presentadora i reportera no va donar detalls de la seva sortida però la fustigació des del programa matutí del president de Mèxic en contra és clau per entendre la seva sortida de l’empresa que ha fet canvis a favor de Palau Nacional.

Uresti va oferir a la pantalla, l’últim dia i va deixar dit que ben aviat la tornarem a trobar. El missatge va ser ampli i sentit. Es va reproduir a les seves xarxes socials abundantment. Alguns opinadors van sostenir que podria haver sortit per pressions de la 4T.

Entre desenes de reaccions la candidata opositora Xóchitl Gálvez Ruíz culpa AMLO de la sortida d’Azucena Uresti; “L’incomoden reportatges sobre corrupció”.

En aquesta administració el discurs presidencial ataca cada dia els mitjans i els periodistes. Abona sistemàticament contra la llibertat d’expressió. Des de fa un any, el seu equip ha incrustat personatges amants a la 4T, a Televisa i Radio Fórmula, especialment.

Azucena Uresti mostra que no li va faltar professionalisme en el seu missatge a manera de comiat.

Va fer especial èmfasi que en el seu espai, durant més de 10 anys van trobar ressò els que no es poden expressar. Va retre homenatge a les mares cercadores.

“Durant 20 anys Mil·lenni ha estat la casa on vaig créixer professionalment, on vaig poder aprendre dels millors periodistes i crear llaços d’amistat per a tota la vida, els cicles acaben, ateses les circumstàncies actuals, avui és el meu últim dia en aquesta empresa i serà la darrera vegada que estigui davant del noticiari #AzucenaALas10

Abans que tot a vosaltres moltes gràcies, de cor, moltes gràcies per acompanyar-nos nit a nit durant aquests anys, per confiar en la nostra feina i seguir el que passava en aquesta pantalla, en aquest noticiari que, ho he de dir per respecte a l’enorme esforç dels meus companys, ha estat molt reeixit.

Em sento molt orgullosa perquè aquí s’han sentit les veus de tothom, les veus d’aquells que són silenciats”, va escriure a les xarxes socials, sense donar detalls de la sortida de la periodista crítica d’aquest govern.

“Aquí, a #AzucenaALas10, dones víctimes de violència de gènere van tenir el valor de denunciar, d’exposar-se i explicar les seves històries per intentar obtenir justícia, que almenys, en escoltar-les, altres dones sabéssim que no estem soles.

Aquí, durant anys hem escoltat els qui, abandonats per les autoritats, busquen que la violència els deixi recuperar la vida, la pau que tots seguim desitjant.

Per mi, el periodisme també ha d’actuar, generar canvis positius en la vida de la gent, per això aquí presentem històries de persones, que gràcies a la solidaritat de vosaltres, van aconseguir viure una mica millor.

Molts personatges van ser durant molts anys en aquesta taula, a #AzucenaALas10, sense importar les ideologies i pensaments, aquí els rebem.

A #AzucenaALas10, denunciem nit a nit tot allò que preocupa, que fa mal, que arrenca vides, que destrueix… perquè el costat correcte, és el costat dels ciutadans.

Aquí, fa poc més de dos anys, vaig rebre una amenaça de mort per part d’un dels grups més poderós del narcotràfic, i llavors malgrat la por, l’angoixa, la incertesa, continuarem, sempre cntinuem #AzucenaALas10.

Durant tota la pandèmia, l’equip de #AzucenALas10 es va mantenir ferm transmetent des de l’estudi, des d’hospitals, funeràries, desemmascarant les mentides i evidenciant com l’autoritat va ser depassada.

AzucenaALas10 va recórrer les zones més afectades de Guerrero després del pas de l’#Huracà Otis, on les autoritats asseguraven era impossible arribar: l’Acapulco quan li va caure la nit al damunt i segueix a més assotat per la violència.

Així la periodista va exhibir que no va ser per falta de professionalisme la seva sortida sinó precisament per donar veu als que no en tenen.

La periodista continua rebent tota mena de comentaris de suport a xarxes socials.

Del costat oficialista van activar una campanya de desprestigi, insults, assetjament, estigmatització i desqualificacions a les xarxes, en contra de la periodista.

Grupo Milenio aseguró que la sortida d’ Azucena Uresti de l’equip va ser en mutu acord després de dues dècades de col·laboració. A través d’un comunicat difós internament, l’empresa va assenyalar, sense cap més detall, que la periodista els va informar que assumiria la conducció d’un programa de ràdio els propers dies. “La periodista ens va comunicar que els propers dies assumirà la conducció d’un programa matutí al quadrant radiofònic d’abast nacional. Li desitgem èxit”.

El 19 de gener passat, durant la transmissió de l’espai informatiu ‘Azucena a les 10’, Uresti va informar que aquest seria l’últim programa que conduiria, confirmant a més, la seva sortida de Grupo Milenio.

“Els cicles acaben i arriben els moments de definicions. Així que ateses les circumstàncies actuals, avui és el meu últim dia en aquesta empresa i serà l’última vegada que estigui davant del noticiari ‘Azucena a les 10’”, va dir. Va assegurar sentir-se molt orgullosa perquè en el seu noticiari s’hi ha donat espai a “totes les veus, les veus de tothom”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Eleccions catalanes plebiscitaries el 25 de novembre. El Parlament ha aprovat celebrar un referèndum d’autodeterminació

El president Artur Mas va anunciar el dimarts 25 a la tarda la convocatòria d’eleccions...

Canadà: Campanya de suport a la periodista mexicana Karla Berenice García

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i altres xarxes de periodistes difonen...

Sumen suports a la petició de destitució de la directora de l’Instituto de la Mujer

Més de 4.000 signatures, la Plataforma 7N i el Partido Feminista s’han sumat a...