Tuesday 25 June 2024

Tuesday 25 June 2024

Compartir

”Segarem ortigues amb els tacons”: totes les cares de la prostitució

Obra del Festival Dona Crea Crea Mujer, divendres 24, a la Sala Carlos Diaz ( Besòs)

Dirigida per Idoya Rossi, amb Marcos Luis Hernando (autor del text), vol parlar des de dintre del món de la prostitució i anar més ellà. Interpretada per Pilu Fontán, Laura Sanchis, Alberto Baño i Isabel Martí, ens parla de les vides de quatre persones, tres dones i un transsexual, que ofereixen els seus serveis al costat de la carretera. Ancorades en la realitat crua de la prostitució, ens fan conèixer les seves esperances, somnis, costums, frustracions i mostren les múltiples cares del que fan a través de la figura “invisible” del puter.

Mitjançant aquest text atrevit, es posa de manifest un grup social que sovint no volem veure, i que segueix  amagat a les nostres mirades. S’hi afegeix un toc poètic i coreogràfic per posar llum a les històries ocultes d’aquestes dones valentes i lluitadores, que s’enfronten a un món ple de prejudicis i estigmes. A través d’una narrativa transcendent, propera i amb cert sentit de l’humor, es pretén trencar els estereotips i obrir els ulls a una realitat que demana a crits comprensió i empatia.  L’origen del projecte de la companyia Contrahecho, i l’éxit obtingut al país valencià, ens ho explica la co-directora Pilu Fontan: “La posada en marxa d’este projecte sorgeix pel Festival Russafa Escènica que en la seua convocatòria proposava la temàtica “camins” i van demanar a Marcos Luis Hernando escriure un text sobre les prostitutes que omplin les carreteres d’este país. Vam formar  un equip i seguint endavant sense pensar mai que arribaríem a fer més de 140 representacions”.

Cap prostituta neix com una ortiga a la vora del camí.

Obrí la funció DIVY (Rosana) una prostituta que porta des de sempre al voral de la carretera i que ha triat ser ací. Li trau el riure al públic amb la seua desimboltura però el dolor que sent per ella mateixa i per  la resta de dones està també molt present. Blanch (Laura Sanchis) és una dona que no distingeix el que és real del que és fictici, viu per la pròpia inèrcia o la intuïció. Candy (Alberto Baño), una prostituta trans somiadora i combativa i Alma (Isabel Martí) és una mare que ha estat enganyada en la seua cerca d’una vida millor. Elles tres són amigues, companyes i rivals que fan vibrar al públic amb els seus jocs i inventives per a suportar les seues vides a la vora d’un camí, tal com ens explica l’actriu Isabel Martí.

“Candy ha arribat allí com la resta dels personatges de l’obra enganyada i somiant amb una vida millor. Parla de la seua vivència en la seua infància i de la mala relació que tenia amb el seu pare per la seua condició. És una més de la cuneta. El públic connecta amb els quatre personatges per la història més personal de cadascun i sobretot pel tema global. Al final les quatre representen a les dones abandonades en les cunetes, són un tot, que posen en qüestió el masclisme, el patriarcat i Ia discriminació que pateixen”,  detalla Alberto Baño, actor i també codirector de Contrahecho.

Segarem ortigues amb els tacons:
Dona Crea Crea Mujer. Divendres 24 de Nov. 2023

Aquest espectacle dura 65 minuts de duració, i ens parla en valencià.
Es pot veure el divendres 24 de novembre (19,30 hores) a la Sala d’actes de l’Institut Carlos Diaz ( Josep Pla, 56. /al costat de Diagonal mar, i del Forum)+info i entrades a Dona Crea Crea Mujer: https://www.donacrea-creamujer.eu/ Consulteu l’article  sobre el Festival, que va començar el 17 de novembre +enllaços,  publicat, a santmartiambveudedona.cat
* Enl FACEBOOK de l’esdeveniment del Festival.

Posant ASISTIRÉ, les primeres 10 persones en enviar un mail a amoncomunicacio@gmail.com, tindrán una invitació gratuita a la primera obra: ADEU JANE, del divendres 17 (19,30h) de desembre aL centre Cívic Besòs

* Podeu veure video oficial a Vimeo
*També a Youtube.

*Mireu +info a Barcelona Cultura

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tere Molla

Moviment feminista, moviment revolucionari

OPINIÓ El passat vuit de març vam poder comprovar com de viu és el...

FlamencoTeràpia. Desenvolupament personal per a dones

El flamenc m’ha acompanyat al llarg de la meva vida des que tenia dotze anys....

tere moll

Desigualtats, les sabem reconèixer?

OPINIÓ En massa ocasions se’ns acusa a les feministes de “radicals” per passar-nos la...