Wednesday 24 July 2024

Wednesday 24 July 2024

Un altre feminicidi d’una periodista que pot quedar impune

Des de La XIDPICCAT i La Independent lamentem profundament la terrible notícia de l’assassinat de Griselda Blanco. És un més que es comet, contra la llibertat d’expressió contra periodistes que intenta denunciar les injustícies i els delictes que es duen a terme amb tota impunitat, (corrupció, males praxis, etc.) des dels diferents estaments del poder a Argentina.

Un familiar va trobar morta la periodista de Corrientes, Griselda Blanco que havia rebut amenaces de mort vinculades a les investigacions que estava duent a terme. Blanco, tenia 45 anys i treballava com a cronista radial i reportera independent, va ser colpejada i escanyada.

La periodista correntina investigava la mort d’una pacient en un hospital de la zona, ja que, segons ella, la dona morta, Debora Serrano, va morir a conseqüència d’una mala praxi i estava demanant i exigint que es fes justícia i que es castigués als culpables, fins i tot als directius de l’Hospital.

En un escrit que van pujar a les xarxes els seus fills comentaven que “Ella deia veritats que ningú gosava dir. La volien veure callada i no van poder… Avui ha estat la nostra mare i demà pot ser qualsevol persona d’aquesta ciutat. Tot sortirà a la llum. Demanem justícia perquè és el que ella hagués volgut i el que es mereix. Justícia per Griselda Blanco”.

Van imputar la seva exparella però la família de Griselda posa dubta que hagi estat ell.
Segons una companya de la RIPVG, “la província de Corrientes és un nucli ferri on el poder fa el que vol”.

Griselda Blanco també havia acusat la policia local de mala gestió en el cas que ella estava investigant i va arribar a denunciar que va patir amenaces per part de la força pública.

Un assassinat més contra periodistes compromeses i honestes que l’única pretensió que tenen és denunciar injustícies i intentar portar davant la justícia aquests casos que d’alguna manera es pretenen amagar i encobrir, darrere de beneficis i interessos econòmics i polítics.

Per tant, enviem el nostre suport a la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, amb el compromís de recolzar les accaions que es duguin a terme fins a aconseguir justícia i reparació pel crim de la companya periodista, Griselda Blanco.

Ni una menys!!

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tallers: Dones migrades: Dones amb drets

La comunicació amb visió de gènere és una eina que obre mons.   La Xarxa...

Europa: El Parlament Europeu rebutja la proposta que garantia l’avortament en cas de violació / La Independent / Notícies gènere

La proposta va ser rebutjada pel PE amb una votació ajustada de 334 vots...

Colombia: Que les dones decideixin

OPINIÓ Com a mare i en la meva realitat, resulta difícil entendre, quines altres...