Monday 22 April 2024

Monday 22 April 2024

Compartir

Regne Unit: Enviaran un equip a Ucraïna per investigar la violència sexual

Per Laura Natividad. Diario Femenino


La secretària Estat d’Afers d’Exteriors del Regne Unit, Liz Truss, ha comunic aquesta setmana des de l’edifici del Tribunal de l’Haia que enviarà un equip per reunir proves sobre possibles crims de guerra ocorreguts des de la invasió russa del 24 de febrer. La Cort Penal Internacional i la fiscalia d’Ucraïna també han iniciat el procés de recollida de proves i testimonis de víctimes. 

Es tracta d’un comunicat realitzat després d’una reunió amb el funcionariat de la Cort Internacional Penal (CPI, per les sigles en anglès), en el qual Truss ha transmès als mitjans de comunicació que l’equip britànic es dirigirà a Ucraïna el mes demaig, fent especial èmfasi en la investigació de la violació com a possible crim de guerra. Segons les declaracions, l’objectiu és reunir proves, declaracions de testimonis, proves forenses i proves de vídeo per aturar-lo. La pretensió és poder portar les persones que estan cometent els crims davant la justícia, per evitar així que continuin le atrocitats a Ucraïna, incloses aquelles contra les dones. D’aquesta manera, també apunta que es vol enviar el missatge que les persones que utilitzen la violació com una arma de guerra hauran de retre comptes.

Segons va declarar Truss, s’estan estudiant totes les possibles formes, inclosa la de perseguir el crim d’agressió. Gran Bretanya dóna suport a l’enjudiciament de les persones líders russes per crim de guerra d’agressió, en què la CPI té jurisdicció sobre elscrims de guerra comesos en sòl ucraïnès, incloses les comeses pels soldats russos, però no pot presentar càrrecs per agressió ja que Rússia no n’és membre.

L’ONU, seguint amb la seva política, igual que ho va fer en altres guerres com la de Bòsnia, comunica que en aquests moments ha enviat fins a 40 tones de subministraments de salut reproductiva a Ucraïna i 33 equips de Gestió Clínica de la Violació (CMR) i Profilaxi Post-Exposició (PEP) a 19 hospitals de 10 regions, davant de la situació de crisi pels casos denunciats, que es tem són probablement la punta d’iceberg.

* Publicat en Diario Feminista

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

maribel

Les dones, pinça entre els mercats i la religió

  OPINIÓ Nazanin Amirian, fou convidada per la Mancomunitat intermunicipal de la conca d’Òdena, en...

Jornada per reflexionar sobre l’Escola Inclusiva

La FAPAC (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya), l’ACPEAP (Associació Catalana de Professionals dels...

Tere Mola actual

Els cossos de les dones

OPINIÓ Amb les falles acabades de cremar en pobles i ciutats de la província de...