Friday 19 July 2024

Friday 19 July 2024

Compartir

Què en pensa… Raquel Gil. UGT

Què en pensa… Raquel Gil. UGT

Han existit iniciatives politiques que representen una aposta ferma per la igualtat. La crisi ens pot fer perdre drets no consolidats.

– Com valores la incorporació de la Visió de Gènere al tractament de la comunicació i la informació als Mitjans de Comunicació? Què et sembla la iniciativa de La Independent?

La iniciativa que presenteu em sembla valenta i engrescadora. Malauradament la perspectiva de gènere no es normalment tinguda en comte pels mitjans, que sembla obliden que menystenir a la meitat de la població significa informar de forma esbiaixada.

– El país acaba una legislatura. Com la valores des de la perspectiva de gènere?

De forma agredolça.

Malgrat que durant aquesta legislatura han existit iniciatives politiques que representen una aposta ferma per la igualtat (la creació de la Direcció General per a la Igualtat d’oportunitats al treball, mesures de desenvolupament de la Llei d’Igualtat estatal, el Pla de Dones, llei per la eradicació de la Violència masclista, reforma del Codi Civil de Família entre d’altres), ens trobem encara lluny d’una situació d’igualtat real entre homes i dones. Crec que és important entendre que la lluita contra les discriminacions i per la igualtat és un camí llarg i encara ens falta molta feina per fer.

Davant de situacions com l’actual crisi existeixi el perill de perdre drets assolits i encara no consolidats.

– Quins creus que han d’ésser els principals objectius per a la propera legislatura de Catalunya?

Un bon punt de partida seria el compromís de tirar en davant la Llei catalana d’Igualtat. En aquests moments es tracta d’un projecte de llei i és possible que no acabi tots els tràmits per esdevenir llei al final del mandat. Es tracta d’un document en el que moltes persones i organitzacions hem participat i constitueix un element que pot aportar més elements per treballar per la igualtat.

 Garantir l’avenç de les politiques per la igualtat malgrat la situació de crisi, no podem permetre com a país fer passes enrere en matèria d’igualtat.

– Quina reflexió més urgent penses que cal fer en els processos d’igualtat, d’equitat i dels drets humans de les dones al món?

Crec que resulta fonamental no donar la igualtat per aconseguida. No podem permetre que es tracti d’un tema que esdevé moda per després desaparèixer del mapa polític. La situació de les dones arreu del mon ens posa diàriament davant de situacions de violència i desigualtat molt dures. Els països amb economies més avançades i on el marc normatiu estableix la igualtat com a principi han de demostrar la seva maduresa democràtica fent que aquesta igualtat formal tingui un reflex real a la vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

Les dones hem de ser motor de canvi de les societats en les que vivim i ho hem de fer construint complicitats amb tots els actors de les mateixes. La lluita pel reconeixement dels drets de les dones, és la lluita per una societat més justa i inclusiva.

Raquel Gil

Secretària d’Igualtat i Polítiques Socials de la UGT de Catalunya

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Aina Cid: “Ara hi ha referents com per creure que és possible arribar a algun lloc, abans no”

Sèrie entrevistes a dones esportistes Aina Cid és una remadora de les Terres de...

Mèxic: Incorporació d’un nou concepte de Violència contra les Dones / La Independent / Notícies Gènere

La Cámara de Diputados y Diputadas, va informar en el seu butlletí que, la Comisión...

Diversos actes de protesta a Buenos Aires en la setmana feminista

La setmana feminista va començar a l’Argentina el passat dijous 3 de març amb una...