Tuesday 28 May 2024

Tuesday 28 May 2024

TERESA carreras

Compartir

Entre els britànics encara molesta que les dones exhibeixin responsabilitat i poder

OPINIÓ

La portada sexista del Daily Mail jugant amb quina de les dues lideresses polítiques Thérèsa May o Nicola Sturgeon exhibía millors cames a la foto de la seva reunió, en un hotel de Glasgow, ha desfermat la polèmica al Regne Unit (RU). 

Que dues dones exhibeixin responsabilitat i poder en els dos càrrecs polítics més importants del Regne Unit i d’Escòcia, s’ha comprovat que encara molesta. Això és sinònim del fet que la ciutadania británica tampoc ha trencat el sostre de vidre, aquest límit invisible pel qual encara sembla estrany que una dona pugui assolir poder i responsabilitat. A aquest fet s’hi afegeix la portada del Daily Mail, ofensiva i sexista per a una gran majoria de la societat británica i, també de la societat global, que interpreta la fotografía de les dues mandatàries com una cursa de bellesa sobre quina de les dues té les cames més boniques.

Nicola Sturgeon, ministra principal d’Escòcia, volia convèncer a la primera ministra británica, Thérèsa May, que els escocesos volen un referéndum d’independència per desligar-se de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, uns dies abans que Thérèsa May invoqués l’article 50 del Tractat de Lisboa que consolida el Brexit. Es van vestir com van voler. I així ha de ser. I es van fotografiar com van voler. I també ha de ser així. Les dones igual que els homes hem d’actuar sempre lliurement. Les decisions d’aquestes dues líders marcaran l’any 2017 i el 2018 per al poble escocès i el britànic.

Ara bé, aquests dos càrrecs polítics tenen infinitat d’assessors de comunicació que sens dubte podien haver aconsellat a les mandatàries fer-se un altra tipus de foto per immortalitzar la trobada. Una reunió en la qual no hi va haver càmeres, ni fotos. Només una que va ser distribuida posteriorment. El posat, doncs podía ser un altre.

Ens falta encara que la visió de gènere s’instal·li a tots els graons de la comunicació. A les agències també. Però encara que sigui així els propietaris d’un diari euròfob i conservador com el Daily Mail continuaran fent unes interpretacions de les fotos que continuaran causant indignació entre l’opinió pública educada i intel·ligent que hi ha al Regne Unit i al Planeta. Segurament que aquesta opinió pública encara no és majoritària ja que aquest diari és el segon en vendes del país i té una tirada d’un milió quatrecents mil exemplars al dia.

     dones DM homes DM

Vegeu la portada amb el comentari ultra sexista del diari “groc” Daily Mail. També la contra portada que han fet les periodistes de GAMAG EUROPE de la qual la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere de Catalunya hi participa.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Trobada Internacional de convivència planetària / La Independent / Notícies Genere

Foto: Amada Santos Els passats 24, 25 i 26 va tenir lloc el 3er...

Catalunya -Internacional: 3 de maig, per una llibertat de premsa per a tothom / La Independent / Notícies gènere

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) conjuntament amb altres entitats, entres les quals hi...

Oaxaca. Mèxic: Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades / La Independent / Notícies Gènere

Oaxaca es troba entre els 20 estats amb major nombre de dones desaparegudes, d’acord amb...