Sunday 01 October 2023

Sunday 01 October 2023

Compartir

Primeres jornades “Temes internacionals de Famílies amb perspectiva de gènere”

Primeres jornades a Barcelona organitzades per la Comissió de Dones Advocades

La Comissió de dones advocades i l’associació de Dones Juristes han organitzat pels dies dijous 15 i divendres 16, les primeres jornades en les que s’abordaran qüestions de dret internacional privat (dret aplicable, jurisdicció competent) i de cooperació judicial internacional (reconeixement i execució de sentències estrangeres) pel que fa als temes de família amb elements transfronterers i analitzaran qüestions en les quals l’element de gènere té una especial rellevància (unions estables de parella de diferents nacionalitats homosexuals/heterosexuals, processos d’avenç cap a la igualtat a diferents velocitats i conseqüències jurídic- pràctiques, aplicació extraterritorial de legislacions encara no igualitàries per raó de gènere, etc.).

Blanca Padròs, advocada experta en dret internacional i coordinadora de les jornades, ens explica que cada vegada hi ha mes parelles de diferents nacionalitats, així com unions entre persones del mateix sexe, i que quan es plantegen conflictes legals, als mateixos jutjats no saben molt bé quina és la normativa aplicable. “Nosaltres – comenta- hem volgut posar fill a l’agulla des del punt de vista de les dones o del membre de la parella més feble, i hem volgut conèixer i reconèixer que pot aportar l’actual legislació a aquesta situacions noves”.

El dijous 15 s’obriran les jornades i hi participaran entre d’altres, la diputada de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats, Dolors Alegre, així com la presidenta de l’associació de Dones Juristes Sra. Natividad Veraguas. La ponència marc titulada “Mapa normatiu del dret internacional privat en matèria de família i el paper de les autoritats centrals” la realitzarà Francisco Javier Forcada, representant de la Xarxa Internacional de Jutges de La Haia i Jutge al Jutjat de 1ª Instància nº 6 (Família) de Saragossa. Desprès i sobre “Competència judicial, reconeixement i execució de resolucions estrangeres en matèria de separació i divorci, responsabilitat parental, mesures de protecció de menors i pensions d’aliments” parlarà la dra. Carmen Parra, Professora de Dret Internacional Privat de la Universitat Abat Oliba.

El divendres 16 continuaran les jornades i es parlarà dels “Règims econòmics matrimonials i successions en assumptes transfronterers intracomunitaris”. Ponència de Rafael Arenas Catedràtic Dret Internacional
Privat UAB.

Posteriorment hi haurà una taula sobre “Unions estables de parella homosexuals/heterosexuals, registrades/no registrades, en règim d’igualtat/sistemes intermitjos /absència de reconeixement: avenços a
diferents velocitats i conseqüències jurídic- pràctiques”,
segons la ponència de Carles Villagrassa, magistrat suplent Audiència Provincial de Barcelona, i Director de
la UNED.

L’advocada Anna Maria Vidal oferirà l’ultima ponència del dia titulada: “Temes internacionals de família amb tercers països, amb especial atenció a les famílies marroquines i llatinoamericanes”.

 al l·lustre Col·legid’Advocats de Barcelona (ICAB). Del 15/03/2012 al 16/03/2012. Carrer Mallorca, 283,La Dreta de l’Eixample.

+ informació, Programa i inscripcions  

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Què en pensa… Krme Freixa. ADPC

Què en pensa… Krme Freixa. ADPC Els mitjans cultiven d’una violència masclista, que és producte...

Barcelona: Jova Fontana Contra la Violencia Masclista

       

...

Catalunya: Imatges per pensar / La Independent / Notícies gènere

Reflexionar sobre l’agenda oculta que implícitament mobilitza la difusió de determinants missatges al cinema, la...