Tuesday 23 April 2024

Tuesday 23 April 2024

Compartir

Presentació de l’informe europeu sobre igualtat

 

 

El divendres 10 de març, a les 18h30, tindrà lloc a l’Aula Europa una presentació i debat de l’informe sobre igualtat entre dones i homes a la Unió Europea, del qual n’és ponent l’eurodiputat Ernest Urtasun (Verds/ALE). També hi participaran Montse Pineda, de la plataforma CEDAW, i Alba Garcia, de CCOO Catalunya. Modera la periodista Milagros Pérez Oliva. 

La Comissió Europea ha calculat que, si no es fan canvis significatius, caldran 70 anys per aconseguir la igualtat de retribució entre dones i homes, 40 anys per aconseguir un repartiment equitatiu de les tasques domèstiques, 30 anys per aconseguir que la taxa d’ocupació de les dones sigui del 70%, i 20 anys per assolir l’equilibri de gènere en política. L’informe assenyala que “no hauríem d’acceptar que calgui esperar diverses dècades per assolir una veritable igualtat de gènere a Europa”.

Tot i que les dones ja compten de mitjana amb un nivell educatiu superior al dels homes, a la UE encara cobren de mitjana el 16,1% menys que els homes -xifres de 2014-, tot i que hi ha diferències significatives en els diferents països de la UE (a Espanya ronda el 15%).

La diferència en la quantia de les pensions és encara més gran, a causa de la desigualtat en el mercat de treball ja que un major percentatge de dones té ocupacions a mitja jornada, una remuneració més baixa per hora o s’acullen a permisos parentals o per a la cura de familiars. En 2014, la bretxa en pensions entre homes i dones ascendia del 40,2% de mitjana, segons l’Índex d’Igualtat de Gènere que realitza l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere.

El passat 6 de febrer es va aprovar en comissió parlamentària l’informe sobre igualtat entre dones i homes a la Unió Europea al 2014-2015; ara el text serà debatut i votat en sessió plenària el 14 de març, a Estrasburg. En el marc dels actes amb ocasió del Dia Internacional de la Dona, el divendres previ, el 10 de març, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza una presentació de l’informe.

Més informació:
Per confirmar assistència

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Pamies i Forcades defensen el diòxid de clor com a medicament

  Josep Pàmies i Teresa Forcades, al costat d’altres persones convidades van omplir el Poliesportiu...

Nota de premsa : II edició del premi “Mediosysida” per a joves periodistes

30 anys de VIH en els mitjans de comunicació  La Xarxa Comunitària sobre el VIH...

Catalunya: Justícia crea un nou tractament amb visió de gènere per a les dones preses / La Independent / Notícies gènere

“L’àmbit dels Serveis Penitenciaris és masculí”, afirma la informació que dona la Generalitat de Catalunya,...