Thursday 25 April 2024

Thursday 25 April 2024

Compartir

Polònia: aprovada la Llei contra la Violència vers les dones / La Independent / notìcies gènere

El Parlament de Polònia va aprovar el 6 de febrer el Conveni Europeu contra la Violència de Gènere després d’un tempestuós debat parlamentari, on molts legisladors van sostenir que és una amenaça per a les estructures familiars tradicionals.

 

 

 

Amb 254 a favor, 175 en contra i 8 abstencions el passat divendres 6 de febrer es va aconseguir signar la Convenció del Consell d’Europa per a Combatre la Violència contra les Dones, que obliga els governs i organitzacions a sancionar la violència, atendre les víctimes i promoure mesures de prevenció.

Durant el debat, molts legisladors dretans i catòlics van sostenir que aquesta Convenció soscavava els rols tradicionals de la família. Van argumentar que el seu article sobre l’educació “promou nocions confuses sobre el gènere”, ja que assenyala que tant a nens com a nenes se’ls ha d’ensenyar sobre la igualtat de drets entre homes i dones i sobre els “rols no estereotipats” a la societat i la cultura. Aquest article va ser interpretat com un enfrontament contra les bases familiars en una societat on predomina el catolicisme.

La Presidenta adjunta del Parlament i activista dels drets de les dones, Wanda Nowicka, va sostenir que “la regulació és molt necessària per protegir les dones poloneses. Doncs, en una nació de 38 milions, unes 800.000 dones pateixen violència cada any”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Honduras / El Salvador: Taller Nuevas masculinidades y culturas de paz. El Salvador

AECID- UNFPA- Fundación Directa-Red Iberoamericana de Masculinidades  Taller NUEVASMASCULINIDADES YCULTURAS DE PAZ. Honduras Días: 1...

Targeta vermella a….TV3 i al documental “Hola Europa” /La Independent/Noticiés gènere

Aquest dimarts dia 7 de maig, TV3 ha emés el documental dirigit per Dolors Genovès...

Mèxic una tomba per a les dones

OPINIÓ Primer va ser al llarg del procés pre-electoral, després el procés electoral, ara els...