Sunday 05 May 2024

Sunday 05 May 2024

Compartir

Mèxic: 8 de març. Catòliques pel Dret a Decidir han presentat “Catolicadas”, una sèrie animada pels drets de les dones

* “Catolicadas” qüestiona el paper de l’Església catòlica a Mèxic

Presenten sèrie sobre avortament, anticonceptius i cures pederastes

Dones catòliques del país han presentat avui la campanya “Catolicadas” amb la finalitat d’evidenciar la falta de compromís de la jerarquia catòlica amb la defensa dels Drets Humans (DH) de les dones i els

joves, els quals són majoria entre la seva feligresia.

Al Claustre de Sor Juana, María Consuelo Mejía Piñeiros, directora de Catòliques pel Dret a Decidir (CDD) va presentar la campanya, una sèrie animada de 15 cinema-minuts que es difondrà durant tot l’any a través de les xarxes socials: twiter , Facebook, i youtube.

 

La campanya es va presentar de manera simultània en el Districte Federal, Oaxaca, Colima, Tabasco, i Guanajuato, consta de 15 capítols que seran presentats en dates emblemàtiques.

Consuelo Mejía va precisar que en el context electoral i de cara a la visita del papa Benet XVI (del 23 al 26 de març), pretenen contribuir al debat públic sobre el paper de l’Església catòlica en la societat mexicana, principalment per la violació a l’Estat laic que s’ha traduït en la imposició d’una agenda moral conservadora a la societat en conjunt “Una conseqüència clara d’aquesta ingerència ha estat la promoció de la criminalització de les dones que avorten, i la prohibició d’anticonceptius “. De la mateixa manera que la jerarquia ha pretès manipular les consciències de la feligresia a través d’una seva suposada “orientació del vot”.

En companyia de l’investigador Gustavo Ortiz Millán, l’Institut d’Investigacions Filosòfiques de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM,) i de Carmen Beatriz López-Portillo Romano, Rectora Acadèmica de la Universitat del Claustre de Sor Juana; Mejía Piñeiros detallar que “Catolicadas “està basada en afirmacions dels documents de la tradició catòlica, en una investigació sobre les declaracions dels bisbes mexicans i en una enquesta d’opinió catòlica realitzada per CDD entre 2010 i 2011.

Amb la sèrie es busca posar en evidència les incongruències de la jerarquia catòlica, la seva falta de compromís amb la defensa dels drets humans (DH), els ensenyaments de l’Evangeli i la tradició catòlica, a més de mostrar les opinions a favor dels drets humans de dones i joves qui integren la majoria de la feligresia catòlica.

CDD és una organització integrada per persones catòliques, que defensa dels drets humans de les dones i joves, en especial els seus drets sexuals i reproductius, incloent l’accés a l’avortament segur i legal, des d’una perspectiva ètica, catòlica i feminista.

Una millor Església

Mejía Piñeiros, ha indicat que els temes que tracta la sèrie són la discriminació històrica de l’església cap a les dones, mètodes anticonceptius, avortament, la pederàstia a l’interior de l’església, Estat laic, violència contra les dones, diversitat sexual, virus d’immunodeficiència humana, DH i la discriminació.

El primer capítol titulat “Una Millor Església” aborda el tema de la discriminació de les dones a l’interior de l’església catòlica negant-los exercir el sacerdoci, mentre que en el segon capítol “Goig i Esperança” mostra l’oposició de la jerarquia catòlica a l’ús de mètodes anticonceptius amb la qual cosa demostra la seva desinformació i el mal ús de la ciència per justificar la seva moral conservadora.

“Volem una església compromesa amb els DH, la justícia social, que reconegui a les dones i homes com a iguals, una església que reconegui el dany moral que els seus integrants han fet a les víctimes d’abús sexual, de discriminació i exclusió.

Una església que escolti al seu feligresia i que respecti la seva llibertat de consciència per elegir els seus governants en aquest procés electoral “.

L’activista va afirmar que els missatges que difon aquesta campanya busquen contribuir a la construcció d’una millor església plantejant un seguit de demandes inspirades en l’exemple de Jesús i l’Evangeli, i recullen el sentir de la feligresia que estima aquesta església i no vol deixar-la com ha succeït en les últimes dècades.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones i feminismes desde tres òptiques africanes

   Remei Sipi   Remei Sipi acaba de presentar a Barcelona el seu últim llibre...

Vides arruïnades, dobles morals i càlculs interessats

        Aquest estiu ha estat mes calent del normal perquè les flames...

Medalla Hermila Galindo otorgada a la periodista Sara Lovera López

Per Elda Montiel, SemMexico La Medalla Hermila Galindo, del Congrés de la Ciutat de Mèxic,...