Sunday 21 April 2024

Sunday 21 April 2024

Mataró: La Vocalia de Dones de l’AAVV de Rocafonda premiada per la CONFAVC / La Independent / Notícies gènere

 “Durant l’any nou que començarà en pocs dies la Vocalia de la Dones de Rocafonda- Esperança- Ciutat Jardí i Valldeix, de Mataró continuarà amb la seva tasca amb la mateixa força que ha treballat durant aquests vint-anys” ha dit a La Independent Maria Majó de la Vocalia, després de ser premiada per la seva lluita i compromís amb el barri.

Premiats i premiades @AAVVRocafonda

 

Malgrat la difícil situació econòmica de l’AAVV ha afegit que se’n sortiran i que el reconeixement a la seva tasca de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) els dona molta força. La CONFAVC ha fet públics els seus “Reconeixements Veïnals” bianuals i un ha anat per una lluita veïnal de dones, a Mataró. Cada dos anys la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya guardona projectes comunitaris promoguts per entitats veïnals amb l’objectiu de millorar les condicions dels barris del país.

Maria Majó explica que el jurat ha considerat que es tracte d’un guardó merescut “per la seva actuació transversal des de la mirada de les dones a un barri amb moltes necessitats”. Durant aquests vint anys l’Associació de Veïns està portant a terme un treball per col·lectius vulnerables i invisibles com són les dones. “Fa molts anys- ha continuat- que estem fent un treball ininterromput amb les dones del nostre barri per ser cada dia més amigues, més conscients del que ens passa i més fortes en la lluita per canviar-ho tot”.

 

                                                                      DONES VOCALIA ROCAFONDA

       Les dones de la Vocalia de Rocafonda-Esperança-Ciutat Jardí i Valldeix   @AAVV

 

Entre les iniciatives de la Vocalia mataronina hi ha el “Totes plegades” que és un projecte que ha destacat el jurat adreçat a les dones nouvingudes al barri i que està coordinat per la Vocalia de Dones de l’Associació. És una experiència que aprofita les sinergies que es creen entre les dones d’origen immigrant per ajudar a incorporar-les a la societat d’acollida. Moltes dones han arribat d’arreu del món a Rocafonda. ” … doncs fàcil coneguem-nos i estimem-nos”, ens explica la Majó que deien les dones quan van rebre el guardó. “Ens descobrim en la nostra riquesa diversa, en els nostres anhels i somnis de dona” conclou.

 

Sis projectes en marxa

La Vocalia de dones de l’Associació Veïnal de Rocafonda-L’Esperança-Ciutat Jardí i Valldeix treballa bàsicament en 6 projectes: 1.- El Dones Compartint, que és una activitat que es fa col·laborant amb la coordinadora de dones de Mataró. 2.- Les Sortides Culturals regulars per anar descobrint Catalunya. 3.- La Colla de les Tres Capgrosses: la Haya, la Timimunt i la Montserrat;que són tres capgrosses que representen els orígens de Rocafonda i que amb les seves actituds ajuden a superar el racisme i la xenofòbia. 4.- El Llegim i Parlem en Català, que és un taller tertúlia de debat sobre els llibres que s’hi tracten 5.- Som Amigues o les parelles lingüístiques del Consorci de Normalització lingüística. I6 Totes Plegades, que són intercanvis de sinergies entre les nouvingudes i les residents ja al barri.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Psicoteràpia feminista un factor de canvi i apoderament

  Per conèixer una mica més sobre aquesta proposta, La Independent va dialogar amb la...

Davant la Unió Europea Soledad Jarquín denuncia negació de justícia per feminicidi de la seva filla

Per Consorcio Oaxaca Eurodiputades i eurodiputats, Comissió Europea i societat civil se sumen a l’exigència...

AEDH: Yes, women’s rights are definitely as important today as ever! / Oui, les droits des femmes sont décidément d’actualité !

  Statement8 March 2017 (Version française ci-dessous) This year’s International Women’s Day has been dedicated...