Tuesday 23 April 2024

Tuesday 23 April 2024

Compartir

Manifestació #critvirtual en suport a les dones afganeses

 

 

Crida a participar en la manifestació “Crit per les dones afganeses”( #critvirtual ), aquest 27 de novembre en suport a les dones afganeses. La iniciativa busca omplir virtualment el Passeig de Gràcia de Barcelona.  

Davant les imposicions del règim talibà i l’aplicació de la ‘Sharía’ contra les llibertats de les dones, justificant i animant a segrestos, violacions, lapidacions o matrimonis forçats, s’està preparant una manifestació virtual. 

Les organitzadores expliquen que la iniciativa “Crit per les dones afganeses” ha sorgit des de diversos col·lectius i entitats de dones de Catalunya amb la finalitat de mostrar el suport a les dones afganeses mitjançant una manifestació virtual que tindrà lloc aqiest  dissabte, 27 de novembre, a les 18h. Inscripció pàgina web manifestació. 

La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) i La Independent donen suport a aquesta manifestació, “Crit per les dones afganeses”, organitzada per la Comissió de dones i igualtat de la Intercol·legial, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora i dones COEINF. 

La preocupació per la situació de les dones afganeses i  la canalla ha estat la força d’aquesta iniciativa “que vol ser un clam, nacional i internacional, per la llibertat i la dignitat del poble afganès, i que respon a la preocupació per la greu situació que està vivint la població afganesa des del retorn dels talibans al poder”, expliquen des de l’organització.

En la presentació de lacte han destacat que és la primera manifestació mundial virtual a favor de les dones d’Afganistan, i segons paraules de Joana Amat ( presidenta de FIDEM): “volem despertar consciències, que sàpiguen que lluitarem perquè no les portin de nou al túnel del temps”. Intervingueren també Mònica Bonafonte (directora del FAD), Ma Cinta Pastor (Comissió de dones i igualtat de la Intercol·legial catalana) i Alícia Oliver (coordinadora del Grup de Participació Internacional del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC).

Reclamen generositat a les divereses administracions: “cal dotar de recursos necessaris els equips de les ambaixades dels països limítrofs d’Afganistan. A la generositat de les empreses: que en els seus processos de selecció incloguin als i les professionals que aniran arribant a casa nostra. A la generositat de la societat civil: per acollir a aquestes persones i ajudar-les. I a la generositat de tothom: perquè aquestes famílies vulnerables no es morin de gana a l’Afganistan i als països limítrofs.

Tancà la presentació Mireia Mata, Secretària d’Igualtats de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya que remarcà l’aliança de les dones i la societat civil catalana en defensa dels drets de les dones afganeses i reclamà la necessitat que l’Estat Espanyol expedeixi des de les seves ambaixades visats que permetin a les persones en risc de mort de ser acollides a Catalunya, i també a familiars de persones afganeses que ja viuen aquí.

Intervindran en aquest acte-manifestació virtual l’escriptora i activista afganesa, Nadia Ghulam, l’actriu Clara Segura i diversos testimonis des d’Afganistan i Barcelona. 

L’acte per streaming el conduirà el periodista Antoni Bassas en català i en anglès, i la periodista Rosa Montero ho farà en castellà.

Hi hauran actuacions a càrrec de Lluis Llach i Sílvia Bel. I tancaran l’acte: l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

La participació a la manifestació virtual és tant nacional com internacional i també es poden fer aportacions mínimes de cinc euros per a les ONG que es troben en territori afganès.

Més informació a la pàgina web d’ aquest moviment, que tindrà el seu acte central el dissabte 27 de novembre, a les 18 hores.

 

Llegiu el Manifest “Crit per les dones afganeses” 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comunicar la Mediterrània amb Mirada Feminista

Amb motiu del 25è aniversari de les Jornades “Les periodistes, la Mediterrània i el futur”,...

Paris: COL·LOQUI: Roms/Gitanxs / La Independent / Notícies de gènere

El Centre de recerca Teoria, Gènere, Sexualitat (ADHUC) i el Laboratoire d’études de genre et...

C1D en el dia de la Prova del VIH/sida

Comunicat amb motiu del Dia de la Prova del VIH/sida, 20 d’octubre de 2011 Les...