Manifest 8 de març de 2014
Claus feministes per a una societat malalta
Formem part d’una societat patriarcal que té un deute històric amb les dones, encarregades de cuidar les persones sense rebre’n a canvi cap remuneració ni reconeixement. Una societat que sembla que no avança cap a la igualtat, ans al contrari, trafica en els cossos de dones i xiquetes, en compra l’esclavitud i la misèria. Que maltracta o consent que siguen agredides i assassinades pel seu sexe i que siguen discriminades en tots els els àmbits i sectors. Una societat cada vegada més malalta.
El feminisme no tindria raó de ser si la desigualtat, la discriminació i la consideració devaluada de les dones no hagueren existit mai, ja que sorgeix com a resposta a la conculcació pertinaç i constant dels drets de les dones pel patriarcat, com a ideologia cultural i per les seues múltiples manifestacions en els diferents àmbits sociopolítics de tots els temps.
Encara que suposa un al•legat a la igualtat entre homes i dones, segueix despertant una barrera de precaució i fins i tot de rebuig. Però el feminisme continua sent necessàri arreu del món.
A l’Estat espanyol, les pretensions del govern del Partit Popular, aferrat a valors patriarcals i a la moral catòlica més inquisitorial, està usurpant els drets de les ciutadanes.
La precarització de l’ocupació de les dones o la discriminació salarial, la reforma laboral i les polítiques d’ocupació dels governs valencià i espanyol estan destruint ocupació estable. Al País Valencià, les últimes dades del mes de gener superen la mitjana estatal d’atur i situen de nou les dones, amb 290.673 aturades, per damunt del nombre d’aturats.
El desinterés i l’absència de polítiques contundents en la lluita contra la violència de gènere; les traves per a accedir a la justícia; l’abandó per part de l’Estat de les persones dependents; el desmantellament de la xarxa pública d’assistència a dones maltractades; la dilació i el menyspreu per equiparar els permisos per naixement a ambdós progenitors; la usurpació del dret de les dones a decidir sobre el seu cos i el moment de la seua maternitat; la segregació de sexes en les escoles subvencionades o l’eliminació de qualsevol contingut coeducatiu són algunes de les perversions d’aquests governs que obeeixen més a ideologia ultraconservadora que a altres motius.
Ara i sempre som feministes i fem bandera de la nostra ideologia. Reivindiquem el seu valor com a teoria crítica de la societat que defensa l’equitat efectiva i real entre dones i homes. Hui, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, volem manifestar:
? Lluitem contra tot el sistema que pretenga arrabassar-nos els nostres drets. Contra el patriarcat i la divisió sexual del treball, pel repartiment del treball remunerat i el de cura de les persones com a base del sistema del benestar.
? Reivindiquem el dret a la nostra sexualitat, a la diversitat, a decidir sobre el nostre cos. Educació afectivosexual i avortament lliure, gratuït i segur.
? Tenim dret a un treball digne i en les mateixes condicions que els homes, sense patir ocupació en precari ni discriminació salarial.
? L’educació és l’instrument imprescindible per a la defensa dels drets de les dones i la conscienciació des de la infància i la primera socialització.
? Reivindiquem l’estat del benestar que garantisca els serveis públics d’atenció a les persones majors i dependents, i les escoles públiques infantils.
? La reforma dels permisos per naixement i adopció, que han de ser iguals per a ambdós progenitors i remunerats al cent per cent.
Cal transformar el component de poder que actualment segueix imposant-se en les relacions entre homes i dones com a fruit del patriarcat. Perquè no volem viure en aquesta societat malalta, som conscients que el camí cap a un estat del benestar que assegure els drets i l’avanç en la igualtat de gènere només pot passar pel feminisme.
Visca la lluita feminista!
País Valencià, 8 de març de 2014
Intersindical Valenciana