Tuesday 23 July 2024

Tuesday 23 July 2024

Compartir

L’IDHC alerta sobre regressions DDHH en la LLei Omnibus

L’Institut de Drets Humans de Catalunya ha fet públic un informe relatiu a la Llei Òmnibus amb la intenció d’incidir en el seu tràmit parlamentari i de donar a conèixer a la ciutadania el seu contingut més problemàtic.

El Govern de la Generalitat va aprovar el projecte de Llei el passat mes de juny i, després de ser admesa a tràmit al Parlament de Catalunya, actualment la Llei es troba en procés de tramitació per via d’urgència.

En aquest informe es posa de manifest com aquests projectes de Llei, amb la intenció de simplificar i agilitzar l’administració catalana, suposen reformes substancials que impliquen regressions en els estàndards de drets humans assolits en els darrers anys.

L’IDHC recorda que: “Les institucions públiques del nostre país, Govern i Parlament, no estan per sobre del marc constitucional, estatutari i internacional que estableix l’estàndard mínim de drets humans que cal reconèixer, protegir i garantir a totes les persones sota llur jurisdicció”.  I recomana per tant que el projecte de Llei Òmnibus es revisi en seu parlamentària.

Llegiu: Informe Llei Òmnibus

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

UE: Resolució per la igualtat de gènere del Parlament Europeu / La Independent / Notícies Gènere

Aquest 28 de Gener, el Parlament Europeu ha aprovat una resolució on reconeix la Prostitució,...

25N . Biblioteca de las Roquetas / La Independent / Notícies Genere

...

Cap a La Vaga Feminista 8M. Novembre Feminista

...