Thursday 28 March 2024

Thursday 28 March 2024

Compartir

Lideratge Femení i arquetips

 

 

 

Es celebra la 10a edició del programa Lideratge Femení a Barcelona que explora diversos arquetips sobre la dona
Contribuir a la transformació i al despertar de la consciència de les dones de qualsevol edat, situació personal i lloc del món és l’objectiu del programa Lideratge Femení que actualment celebra la seva 10a edició a Barcelona.

 

 

índex  índex3

 

 

Segons la seva filosofia “és un Programa de coaching per al desenvolupament i vitalització de la nostra capacitat d’exercir influència allà on estiguem, connectant amb la nostra essència de dona”. La nova edició arrenca aquest mes d’octubre amb una durada de gairebé tres mesos.

“Hi ha una mirada transversal de la dona sobre el lideratge femení que ens acompanyarà i és que les dones, a diferència dels homes, som cícliques i això ningú ens ho pot negar” afirma Carme Tena, creadora i impulsora del programa. “Som iguals davant la llei, sense distincions amb els homes. Però hi ha una cosa que ens distingeix i és que tenim un úter, vagina, etc que fa que tinguem uns processos interns diferents” afegeix.

Llicenciada en Psicologia i certificada com Coach Ontològic, compta amb més de 25 anys d’experiència en l’acompanyament de persones dins de les organitzacions en els seus processos d’aprenentatge a través de la formació. Porta compromesa amb el coaching ontològic-tranformacional des de l’any 2003, i amb la integració del cos, les emocions i el moviment en els processos de transformació de les persones, tant a títol personal com professional. Des del 2011 treballa en el projecte de Coaching per a Dones, Lideratge Femení. Posteriorment, des del 2012, està activament difonent i ensenyant Alba Emoting com a mètode d’aprenentatge emocional des del cos.

 

 

índex2 

 

Honorar el que ens distingeix

“Per què lideratge femení? Sembla que discriminem però és preguntar-nos sobre això. No estem discriminant res, no estem dient que el femení és bo i el masculí dolent. Ben al contrari, pretén ser un reconeixement i honorar el que ens distingeix. Som dos éssers diferents (homes i dones) preparats per co-crear a la vida quotidiana “afirma l’experta Carme Tena.

En parlar del concepte del que és “femení” no es refereix només a la dona i el concepte “masculí” només l’home. El femení i el masculí són forces que són a la natura i que viuen dins de l’home i la dona, cohabitant dins nostre. “El lideratge femení és retrobar aquestes forces al nostre interior. No hem tingut moltes referències de lideratge, ens han dit que hem d’estar darrera, no hem pogut treure la veu. I com podem sortir a defensar això? “planteja.

Carme Tena fa referència a les dones que van sortir en el passat “a defensar el nostre vot”. “En aquest camí les dones ens vam masculinitzar i vam copiar el model dels homes de com estar fora. Jo em vaig adonar en el procés de treballar en mi. Era recuperar la meva part femenina que al món no estava tan valorada com ho era estar maca, ser treballadora, mare, etc. Això ho portem gravat “assenyala Carme Tena.

Reconèixer el cicle menstrual era la forma de començar aquest procés de reconeixement. Aquesta és la nostra primera força motor, en la seva opinió, començar a mirar-nos des d’aquí i explorar les 4 forces arquetípiques, dues que són més masculines (en el sentit que són forces que ens porten a l’exterior i a cobrir necessitats externes), una és l’arquetip de la guerrera i una altra el de la mare “. “Totes tenim una força de mare que ens constitueix, d’estar atentes a les necessitats i posar-nos al servei dels altres”, revela.

Després, hi ha altres dos arquetips que sostenen les forces essencialment femenines, dos arquetips que són de major connexió amb l’interior: el de la xamana o bruixa que intueix, sent i entra en el caos, en el “no ho sé”, és la que veu amb els ulls tancats. I el quart és el de l’amant que és l’arquetip més femení dels quatre, la dona que sent que viu dins nostre, preparada per sentir des de tots els sentits: tacte, gust, olfacte, sent plaer i dolor.

Però només saber-ho no ens serveix de res, “necessitem baixar-lo al cos, poder viure-ho i explorar aquestes forces en nosaltres … veure com les tenim de rovellades o integrades. El món què ens demana?” , es pregunta. “Ser.hi en la guerrera i en la mare. Anem a retrobar-nos amb aquesta dona intuïtiva i que sent i parar-nos a escoltar” observa.

I finalment afegeix “La líder no és la dona perfecta en tot, que és el que ens venen perquè ha aconseguit escalar, és maca, es vesteix bé etc. Des del programa diem que és perfecta tal com és. És el retrobament amb la dona completa que viu dins nostre. Com ho farem?. “Amb el moviment” respon.

 

índex7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La terapeuta energètica i practicant de xamanisme transcultural Jayani Aina Molina, col•laboradora del programa, afirma “Cal entrar al cos per trobar la informació i això és energia femenina”. El lideratge femení és buscar la informació en el nostre interior on tenim totes les dades.

En l’actualitat, el Programa de Lideratge Femení s’imparteix a Barcelona, i anteriorment també a Madrid i Vitòria.

Més informació

 

 

índex.4jpg  índex5

 

índex6  

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Convocada la setena jornada de vaga general a França el 28 d’octubre

Les dones pressionen el govern contra les reformes sobre la jubilació Joves, estudiants, jubilades i...

Greenpeace: EL VETO PARCIAL DE LA PRESIDENTA DILMA ROUSSEFF DEFRAUDA LAS EXPECTATIVAS DEL PUEBLO BRASILEÑO

COMUNICADO DE PRENSA 26 de mayo de 2012 EL VETO PARCIAL DE LA PRESIDENTA DILMA...

Crítica i memòria feminista a Cuba, una tradició viva

    Foto: Arxiu AmecoPress A Cuba, els feminismes tenen una tradició crítica centenària en la...