Saturday 18 May 2024

Saturday 18 May 2024

Compartir

L’ICD endega la campanya #CorregimlaDesigualtat

La campanya #CorregimlaDesigualtat pretén reivindicar una Catalunya líder en la incorporació del talent de les dones en el món laboral i del coneixement. La campanya ressalta la marca femenina de les paraules TreballadorA, EmprenedorA i ExpertA

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el passat 27 de febrer l’Institut Català de les Dones (ICD) va posar en marxa la campanya #CorregimlaDesigualtat que ressalta la marca femenina de les paraules TreballadorA, EmprenedorA i ExpertA amb el missatge “Corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Igualtat efectiva de dones i homes: Catalunya al capdavant”.

L’objectiu és promoure la implicació de tota la ciutadania en la incorporació de dones a tots els àmbits de la societat catalana. Aquest 2017, en motiu de la commemoració, la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha convingut com a tema prioritari l”apoderament econòmic de les dones i el mercat de treball, sotmès aquest últim a constants canvis. El Govern de la Generalitat de Catalunya es suma a aquesta iniciativa global en favor de l’equitat de gènere i l’apoderament de les dones.

La presidenta de l’ICD, Teresa M. Pitarch, ha explicat que “la campanya commemorativa d’enguany visibilitza el compromís de tothom per tal que les dones hi siguin a tot arreu. Quan les dones no hi són hi ha una discriminació i una manca de reconeixement envers les seves trajectòries professionals i acadèmiques. Treballem per fer realitat una Catalunya líder en la incorporació del talent femení”.

Segons Pitarch, “hem de fer un pas decidit com a societat i aconseguir la igualtat de dones i homes en els drets i responsabilitats familiars domèstiques, laborals, socials, econòmiques i polítiques, promoure l’apoderament de les dones i reivindicar que no és possible una societat avançada sense igualtat efectiva entre dones i homes”.

La Declaració Institucional del 8 de març emfatitza la importància de la incorporació massiva i permanent de les dones al món laboral del segle XX i que ha constituït una veritable revolució social. Però alhora es fa evidència que malgrat els avenços existeixen encara hi ha un seguit de prejudicis, sòlidament instal·lats en la nostra societat, que fan que el treball de les dones continuï sent més mal considerat i remunerat que el treball dels homes i que impedeixen, a més, la carrera professional de les dones.

Les dones pateixen més atur i quan treballen ho fan de manera més precària i amb grans diferències salarials respecte a ells; i es nega el valor de les seves aportacions i experiències professionals i personals. Al mateix temps, els rols i els estereotips de gènere assignats històricament a dones i homes tenen un paper fonamental en la divisió de tasques que encara avui determina l’accés i permanència de les dones al mercat de treball.

La declaració defensa l’adequació del mercat de treball a la realitat de les unitats familiars com a estratègia per garantir la igualtat d’oportunitats de les dones en l’accés al treball remunerat, a la formació i a la promoció professional.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: des que va començar el confinament 2.088 dones, en situació de violència masclista, han estat ateses pels serveis d’atenció / La Independent / Notícies gènere

Els serveis d 8217 atenció a dones en situació de violència masclista de Treball Afers...

Tan sols el 19% de la població europea està favor de fixar quotes a l’esfera empresarial i política

L 8217 Eurobaròmetre destaca que la majoria de la població considera que cal adoptar mesures...

maribel

Una nova befa des de l’odi i la xenofòbia

OPINIÒ Els de Plataforma x Catalunya han anunciat per aquest divendres una altra recollida...