Fotos de: www.annacorbella.com
La vida és risc, aventura, buscar els teus límits i, a més gaudir fen-t’ho. I si no que li preguntin a l’Anna Corbella. Està participant a la Barcelona World Race, l’única regata a vela, amb dos tripulants, amb l’objectiu de donar la volta al món sense escala, passant per tots els oceans. 90 dies a bord del Gaes Centros Auditivos, un vaixell de 18 metres d’eslora, amb un màstil de 25 metres. Una embarcació de la clase IMOCA Open amb les últimes novetats en innovació i tecnologia.
És una de les proves esportives més extremes. Tres mesos sense tocar terra, sense comoditats, amb fred i cansament, amb onades gegantines, oceans salvatges i borrasques inacabables. Però també és una aventura plena d’adrenalina que li permet trencar barreres i complir somnis. Diu l’Anna durant la travessia: “He gaudit molt de veure coses de les que tant m’havien parlat, per fi les condicions del sud, les onades gegants, el vent en popa, el soroll, el cel, com passen les onades per sobre, és la primera vegada que he viscut aquesta experiència”.
L’Anna ja sap el que és ser una dona pionera. Al 2009 va completar Transat 6,50, una mítica regata transoceánica en solitari. Era el seu primer gran repte i es va convertir en la primera regatista espanyola en aconseguir-ho. Ara amb la World Race, vol donar un pas més i demostrar que és possible competir en igualtat de condicions amb el mateix vaixell que els seus companys homes.
Aquesta vegada participa a la Barcelona World Race amb una companya de luxe, Dee Caffari, l’única dona que ha donat la volta en món en solitari i sense escales en els dos sentits: d’est a oest i d’oest a est. Una gesta a l’abast de molt pocs. Juntes volen convertir-se en la primera tripulació femenina que acaba la regata.
Aconseguir-ho no està a l’abast de tothom. S’han de tenir coneixements de tot tipus. De vela, per controlar el vaixell en condicions extremes. De meteorologia, per saber què els tenen preparats el mar i la natura. De mecànica, per arreglar averies. D’informàtica, per utilitzar els sistemes del vaixell. De telecomunicacions, per estar en contacte amb el món. De primers auxilis, pel que pugui passar. El sentit de la orientació ha d’estar sempre activat. La preparació física és clau i la psicològica també, sempre a prova de bombes per superar situacions límits i seguir amb l’aventura. No guanya el més fort, sinó el que més perícia demostra en condicions extremes.
En entusiasme i valentia no les guanya ningú i acabar la regata serà tot un èxit. La Secretaria d’Estat d’Igualtat, Bibiana Aído, assegura: “El seu exemple és, a més, un model que promou una major participació i una millor representació de les dones a l’ambit de l’esport i ens fa caminar fins a una societat més moderna. L’esport és un element vertebrador que potencia la cohesió, el companyerisme i la capacitat de superació i sens dubte també resulta positiu en l’avenç de la igualatat entre homes i dones”.
Segur que a finals de març les tindrem de tornada entrant per la meta al Port de Barcelona.