Saturday 13 July 2024

Saturday 13 July 2024

Compartir

La RAI i EJECON impulsen el talent femení en l’àrea tecnològica.

La ‘Real Academia de Ingeniería’ (RAI) i l’ ‘Asociación Española de Ejecutivas y Consejeras’ (EJECON) han signat un acord (26-04-2016) de col·laboració per impulsar el talent femení STEM (Science,Technology, Engineering & Mathematics) amb especial èmfasi en l’àmbit de l’enginyeria i la tecnologia.

La signatura d’aquest acord té com objectiu animar a les dones a estudiar carreres d’enginyeria i estudis relacionats amb el sector tecnològic. Impulsar a les dones perquè participin en un sector d’alt valor estratègic com és el tecnològic, resulta vital per al nostre país, amb la industria 4.0. com a teló de fons: la revolució tecnològica ens porta un nou model econòmic que generarà en els propers anys 900.000 llocs de treball d’alta qualificació professional.

Per això la RAI i EJECON portaran a terme projectes i iniciatives que animin a les nenes i joves a estudiar carreres d’enginyeria, doncs ara el percentatge de dones a escoles politècniques en pocs casos supera el 25 per 100. En paral·lel, impulsaran l’ascens de les dones enginyeres a llocs d’alta direcció, inclosos els Consells d’Administració tant d’empreses publiques com privades, donant-los-hi més visibilitat publica.

“Des de la ‘Real Academia de Ingeniería’ estem animant a les nenes i joves a buscar i reclamar el seu lloc en aquest nou món tecnològic que s’està gestant, perquè necessitem comptar amb tot el talent disponible, sense distinció de gènere. Dones emprenedores que aspirin a ser lidereses tecnològiques”, ha manifestat el president de la ‘Real Academia de Ingeniería’ Elías Fereres Castiel.

Nerea Torres, presidenta de l’ ‘Asociación de Ejecutivas y Consejeras’, diu que “a EJECON la falta de dones en carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Ingenieria i Matemàtiques) ens preocupa perquè és en aquestes àrees on s’espera una gran demanda de professionals en els propers anys. La transformació digital que s’està produint a la nostra societat a un ritme vertiginós, requereix del lideratge de dones i homes per assegurar la innovació i creació de riquesa, ara i en el futur”.

La RAI s’ha consolidat i actua com un “Think & Do Tank”. Exerceix de motor de canvi en els ecosistemes educatius, innovadors i industrials mitjançant diverses iniciatives orientades a la consolidació de la enginyeria espanyola com a palanca de millora de la competitivitat de les nostres empreses.

A EJECON, mitjançant la implicació personal dels seus associats i associades creuen fermament que és possible un canvi en la societat. Per això posen tot el seu esforç per visibilitzar el talent i per aconseguir una situació d’equilibri basada en el ‘#talentoSINgénero’, en l’ absolut convenciment que la diversitat és l’autèntic motor de la innovació i la font de competitivitat i rendibilitat.  

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

LABORATORI DE TESI La cacera de bruixes a Catalunya als segles XV i XVI /La Independent/Notícies gènere

El Seminari Filosofia i Gènere, del Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les...

Mercè Conesa primera alcaldessa de Sant Cugat

“Les dones de Sant Cugat entren també amb mi a l’alcaldia” Conesa és la primera...

Universitat d’Alacant: Actes programats al voltant del 8 de març

I Jornades “Mujer y literatura en el cine” (Publicada 05/03/2012) Dates: 7 i 8 de...