Assassinen Maria Elizabeth Macías, cap de Redacció del Diari Primera Hora de Nuevo Laredo, Tamaulipas.
26 de setembre del 2011 (CEPET)
El Cos de Maria Isabel Macías, de 39 anys, va ser trobat decapitat aquest dissabte 24 de setembre en una zona cèntrica d’aquesta ciutat fronterera amb els Estats Units.
El cadàver de Macías, que era mare de 2 menors d’edat, va ser localitzat al monument de Cristòfor Colom, en una de les principals zones cèntriques de la Ciutat, i segons la Procuradoria General de Justícia de l’Estat de Tamaulipas, junt al seu cos s’hi va trobar dos teclats d’ordinador, sense reproductor de discos i diversos cables, acompanyats d’un missatge:
“Ok Nuevo Laredo en viu i xarxes socials. Jo sóc la nena de Laredo i estic aquí pels meus Informes i els vostres … Pels que no ho volen creure, això em passa per les meves accions, per confiar en la SEDENA i Marina … gràcies per la seva atenció. Atte: “La Nena de Laredo … ZZZZ “.
La periodista ja feia més de 3 anys que treballva en aquest diari, segons fonts de Primera Hora, consultades Per El Centre de Periodisme i Ètica Pública (CEPET).
“A més de treballar al diari, Maria Isabel Macías, tenia un Bloc Amb El pseudònim” La Nena de Nuevo Laredo “, el qual utilitzava per denunciar les accions del narcotràfic a la regió”. “Des de fa més d’un any aquest diari no compta amb la secció policíaca, a causa de l’increment de les agressions contra el gremi periodístic a la regió. La nostra companya denunciava de forma independent en el seu bloc informació per l’exèrcit i la policia, en contra dels grups de delinqüència organitzada que operen en aquesta zona ” diuen des de CEPET.
El passat 13 de setembre, també a Nuevo Laredo, van ser trobats els cossos de dues persones, que foren torturades i penjades d’un pont, i tenien missatges dirigits a les i als usuaris d’aquesta xarxa social per internet, tot amenaçant a qui difongués informació referent al narcotràfic i grups de delinqüència organitzada per internet.
Maria Isabel Macías és la quarta periodista assassinada des d’inicis de 2011 fins avui a Mèxic. Des de l’any 2000 hi ha 80 professionals del reporterisme victimes d’assassinat i 14 desaparicions.
Aquest mateix any, dos periodistes del Diari Notiver de l’Estat de Veracruz, regió Sud del País, van ser assassinats i dues dones Periodistes de la Ciutat de Mèxic, Rocío González Trápaga, ex reportera de Televisa, i Ana Maria Marcela Yarce Vivers, Fundadora i Periodista de la revista Contralínea Setmanal, també van ser assassinades.
El CEPET exhorta a les aautoritats competents aclarir aquests fets i garantir l’estat de Dret i el ple exercici de la Llibertat d’Expressió en el país. El CEPET sosté que les agressions en contra de periodistes i mitjans de comunicació per motiu del seu treball, representen un atac en contra de la societat peruqè vulneren el seu dret a ser informada.