Thursday 28 March 2024

Thursday 28 March 2024

Compartir

La feminització de la pobresa, tema del IV Concurs de Clipmetratges de Mans Unides

 

En la  IV edición del Concurs de Clipmetrages de Mans Unides cal destacar tant l’interès pel tractament de la perspectiva del gènere en la pobressa, com per la quantitat de dones joves participants, que van superar en nombre als nois participants.  Entre els videos guanyadors, que representaran a Catalunya al concurs estatal que es celebrarà a Madrid el 11 de maig, destaca també el curt: “Lluita”d’ una noia, Adriana Cuenca. El lliurament de premis va tenir lloc al Caixa Forum, el dimarts 16 d’abril.

El lema del concurs d’aquesta edició era “Dient NO a la Pobressa”, i es podien presentar vídeos en tres apartats: Fam i Pobresa, Pobresa i Drets Humans i Feminització de la pobressa. El concurs va començar el 17 d’octubre, Día Internacional per a la Erradicació de la Pobressa, i va concloure el 17 de març de 2013.

L’auditori del CaixaForum de Barcelona es va omplir de gom a gom en la festa de lliurament, de joves participants d’escoles, d’amics i amigues de concursants, i dels seus familiars. Cal tenir en compte que en aquesta edicó hi ha hagut escoles que han presentat fins a 33 vídeos. Els guanyadors a nivell escolar, va ser la la trilogia: “Per què tots tenim dret a una vida digna” del Col·legi Padre Damián-Sagrat Cor de Barcelona, presentada per diferents grups de noies i de nois, i el clipmetratge Lluita! De l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Aquest clipmetratge dirigit per: Adriana Cuenca, amb la ajuda de Patrícia de Vicente i Carla Calvo, fou realitzat com una feina des de la matèria de Cultura Audiovisual de 2ón de Batxillerat a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Aquest treball audivisual parla de la necessitat de verbalitzar la lluita que fan les dones en el seu dia a dia per reclamar els seus drets.

L’acte final del concurs de clipmetratges, presentat pel periodista radiofònic, Pepe Nieves, comptà amb el ritme musical del grup Jules i amb magnífiques intervencions, de  la presidenta de Mans Unides a Barcelona, Rosa Pradas, el president de ‘Justícia i Pau’ i economista expert en relacions nord-sud, Arcadi Oliveres(*), el director de ‘Polseres Vermelles’, Pau Freixas, i el documentalista, Josep Lluís Penadès.

La pujada a l’escenari pel lliurament de premis de l’actriu de ‘Polseres Vermelles‘, Laia Costa, que encarna el paper de Rym en la sèrie, va despertat un clamor entre el públic, la majoria “fans” seus, eeren gent jove de diferents escoles participants de Barcelona i altres llocs de Catalunya, que van ser les i els autèntics protagonistes de la nit.

(*) Consultar discurs d’Arcadi Oliveras.

[+info a Blog de Mans Unides

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: CONFERÈNCIA Primaveres arendtianes 2016 / La Independent / Notícies gènere

  El Seminari Filosofia i Gènere del GRC Creació i Pensament de les Dones presenta...

Estat espanyol, segon país més desigual d’Europa

  © La Independent “l’1% de la població espanyola concentra més riquesa que el 70%...

Cuidar per a Sostenir la Vida: recerca feminista descolonial sobre treball de la llar i les cures

Per Ana Martínez El 23 de febrer, es va presentar a Catalunya la recerca “Cuidar...