Thursday 18 July 2024

Thursday 18 July 2024

Compartir

FSCat 2014: Un altre món possible, ja s’està construïnt

Tres dones a la ponència inaugural: Gabriela Serra (representant del FSCat), Ada Colau (PAH), i moderant Rita Marzoa

El Fòrum Social Català  amb més de 170 entitats participants,se celebrarà el divendres 11 d’abril a la tarda i el dissabte 12 a La Universitat de Barcelona i el diumenge 13 al matí a la Plaça Catalunya de Barcelona.

 

Aquest dimecres, 2 d’abril, s’ha celebrat la darrera Assemblea General del FCAT, on la Comissió de Treball per la organització de l’FSCat ha presentat la proposta definitiva del FSCat 2014.

 

fscat3

 

Foto www.forumsocialcatala.cat

 

Es vol que aquest Fòrum sigui un espai d’intercanvis i sinèrgies entre les moltes entitats i moviments presents i entre aquests i la ciutadania. El lema també ha estat el resultat d’una votació de diferents propostes.

La dinàmica del FSCat és molt semblant al funcionament dels Fòrums Socials Mundials (FSM) on la representació catalana acostuma a ser important.

Hi ha més de 75 tallers inscrits en un pograma realitzat a partir d’unes 110 entitats, moviments i plataformes participants d’arreu del Principat. des de l’organització s’ha valorat molt positivament la confluència entre propostes prioritzant aquelles presentades conjuntament per més d’una entitat, organització o moviment.

 

fscat1

 

 FSCAT 2012. Foto www.forumsocialcatala.cat

 

La ponència inaugural amb Gabriela Serra, Ada Colau i Rita Marzoa, serà el divendres 11 d’abril a les 18h a la Universitat de Barcelona. Els tallers del dia 12 funcionaran de 10h a 20h i estan organitzats en 3 eixos: Desobediència Resistències Crítiques; Constituint sobiranies Construint democràcies; i Experiències alternatives. De 20h a 21h hi ha l’ Espai i debat de confluències, que és on es fa la sistematització de les conclusions dels tallers i, posteriorment, l’elaboració de la narrativa de les conclusions. Durant tot el dia hi haurà l’espai de “Fira autogestionada” al Pati de lletres.

El dissabte 13 l’escenaria del FSCat 2014 es trasllada a la Plaça Catalunya. D’ 11h a 14h30 tindrà lloc la Lectura de la narrativa de Conclusions del dia anterior i l’ Assemblea de moviments, un Fòrum Obert a totes i tots els participants. Per acabar, el FSCat 2014 es conclourà amb la Lectura d’una “Declaració Final”.

Val a dir que durant tot el dissabte al matí a la Plaça de Catalunya hi haurà animacions i que la Cuina 15M organitza, després de la Lectura de la Declaració FSCat 2014, un dinar comunitari.   

El Setmanari La Directa, ha fet un suplement de 8 pàgines sobre el Fòum Social Català 2014, amb el programa definitiu i detallat de tots els tallers i descripcions, així com diverses entrevistes relacionades.

 

 

Poster FSCat2014 def-724x1024

 

 

Programa de l’FSCat que inclou el programa de tallers

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

The Image of Women in the Moroccan Media

Intissar Rachdi (left). Foto Lídia Vilalta “The Image of Women in the Moroccan Media...

La Rebel·lió Sigilosa de les dones com a font de transformació social

Una rebel·lió en tres estadis: l’Emoció, la Subjectivitat i l’Adquisició de consciència feminista L’IEmed té...

Dones realitzadores i protagonistes a la Filmoteca

El barri de la Concessio francesa dels 30, a Xangai. Blogger M.Teresa La condició de...