Thursday 18 April 2024

Thursday 18 April 2024

Compartir

Europa: Xarxes socials amb contingut audiovisual dins de la Directiva europea de serveis de comunicació audiovisual / La Independent / Noticies gènere

L’eurodiputada Petra Kammerevert, coponent al Parlament Europeu de la revisió de la Directiva de serveis de comunicació audiovisuals, ha afirmat a finals d’abril a Barcelona, que les xarxes socials també estaran incloses en l’àmbit de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual.


Pel que fa a les plataformes d’intercanvi de vídeo, com ara YouTube, Dailymotion o Vimeo, Kammerevert ha dit que s’haurien d’autoregular. “Nosaltres, en canvi, considerem que si l’autoregulació no funciona, aleshores els estats membres haurien de poder intervenir. No volem un control total i exhaustiu d’internet, perquè això no seria compatible amb la llibertat d’expressió. Les actuacions només s’hauran de fer davant els mals usos, però sense haver de pentinar tots els continguts. Això sí, quan les plataformes tinguin coneixement d’un contingut impugnat, aleshores hauran d’eliminar-lo de la xarxa”.

Aquestes afirmacions es van fer en el marc d’una jornada sobre la revisió de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual, organitzada per l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i en la qual ha participat el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, qui ha demanat precisar de manera més exacta aquests supòsits i ha proposat que les autoritats de regulació audiovisual tinguin la potestat d’ordenar la retirada immediata de continguts il·lícits a les plataformes d’intercanvi de vídeo. “Convindria que quan una autoritat de regulació detecti continguts il·lícits, com ara pornografia infantil i violència masclista, o perjudicials per als menors, com per exemple la promoció de l’anorèxia o del suïcidi, disposi de les eines i dels poders necessaris per tal de fer efectiva aquesta protecció i en pugui ordenar la retirada als proveïdors del servei d’allotjament”, i que per enfortir la Unió Europea cal apostar per la identitat europea i que això passa per potenciar una cultura audiovisual europea comuna. “Creiem que la previsió de la Directiva d’exigir als serveis de vídeo sota demanda, com ara Netflix o HBO, una reserva en els seus catàlegs d’un mínim del 20% d’obra audiovisual europea és insuficient i caldria apostar per objectius més ambiciosos”, ha afirmat.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fabiola Llanos

Fabiola Llanos

Ecofeminista. Periodista i comunicadora social xilena / catalana. Especialitzada en imatge, arts gràfiques, producció audiovisual, neurolingüística i drets de les dones. Vaig parir La Periòdica. Co fundadora de La Independent.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Euskadi: “Les dones baserritarras…” al voltant de les dones basques dins el sector agrari i rural

Leticia Urretabizkaia Gil i Isabel de Gonzalo Aranoa són les coautores de la publicació “Les...

Barcelona / Els drets humans amb perspectiva de gènere / La Independent / Noticia Génere

L’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori DESC i la cooperativa sociojurídica i ACTA van...

Aitzole Araneta, vivència transgènere i canvis legislatius

    Debat-formació a La Independent Entrevista a la sexòloga i tècnica en igualtat Aitzole...