Wednesday 19 June 2024

Wednesday 19 June 2024

Compartir

Europa retrocedeix en igualtat a causa de la crisi

Ernest Urtasun.

 

La crisi ha fet retrocedir l’Europa de la Igualtat de gènere. Aquest ha estat el crit unànime d’aquest 8-M des de l’Atlàntic fins als Urals. I el Parlament Europeu (PE) ho ha constatat aquesta setmana aprovant una resolució que denuncia l’estancament de les iniciatives europees per promoure la Igualtat.

 

L’Eurocambra diu que des del 2010 els avenços en els drets de les dones són mínims.

Segons les darreres dades recollides en l’Índex d’Igualtat de Gènere de la Unió Europea (UE) mentre que la bretxa salarial mitjana europea és del 16,2%, la diferència en les pensions entre les dones i els homes europeus és encara més gran, puja fins al 40,2%. En la meitat dels Estats membres aquesta xifra ha augmentat. El 33% de les dones de la UE han patit violència de gènere, física o sexual. Aquestes dades les recull l’informe del Comitè per la Igualtat de Gènere i pels Drets de les Dones del PE que va ser exposat durant el debat prèvi a la votació de la resolució.

L’encarregat de defensar el document a l’Eurocambra ha estat l’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya-Verds, Ernest Urtasun que està dins el Grup dels Verds/ALE. “Es inconcebible que la UE, ha dit l’eurodiputat després de la votació, encara estigui només a mig camí d’aconseguir la verdadera igualtat entre homes y dones. Si seguim el ritme actual, encara haurem d’esperar com a mínim 70 anys més per aconseguir la igualtat salarial, 50 anys abans que el treball domèstic i de cura sigui repartit a parts iguals entre homes i dones i més de 20 anys per aconseguir una representació paritària en la política”.

I ha afegit que les polítiques que s’han aplicats aquests darrers anys de crisi han fet molt de mal a la igualtat i han tingut un impacte negatiu en les activitats professionals de les dones.

L’eurodiputat ha criticat al Consell Europeu i a la Comissió perquè, en la seva opinió, bloquegen les noves directives sobre igualtat de gènere. Urtasun ha demanat una acció definitiva i urgent perquè presenti un paquet legislatiu sobre la conciliació de la vida i personal. També acabar amb el bloqueig de la directiva sobre dones als consells d’administració. Els diputats del Grup dels Verds han afegit que el tema de la igualtat ha desaparegut del debat públic. I el que és més perillós és que hi ha un augment important de moviments contraris a la igualtat.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

24 d’octubre, Dia mundial de les Nacions Unides

Les reivindicacions dels moviments de dones i feministes van iniciar les Conferències Mundials de...

Entrevista col·lectiva a Les Kellys: “Lluitem per un món just, per una societat evolucionada amb drets”

Les Kellys conegudes pel nom de “les que netegen”, fonamentalment els hotels, es van donar...

COMUNICAT Feministes Indignades: 25N – 10D, 16 dies d’activisme contra les violències de gènere

Què són les violències de gènere?  Ens referim a totes les formes que té el...