Monday 26 February 2024

Monday 26 February 2024

Estat espanyol: PUBLICACIÓ Una mirada interdisciplinària sobre les minories sexuals a Espanya, editat per Rafael M. Mérida Jiménez /La Independent/Notícies Gènere


Rafael M. Mérida Jiménez, investigador del Centre Dona i Literatura. Gènere, sexualitats, crítica de la cultura, ha editat el volum Minorías sexuales en España (1970-1995). Textos y representaciones, publicat a la col·lecció Mujeres y culturas (Icaria, 2013)*. Aquest volum ofereix una mirada interdisciplinària sobre els anys 1970-1995, sobre els seus protagonistes anònims i sobre algunes de les seves cares més conegudes. Estudis literaris, artístics i cinematogràfics o anàlisis historiogràfiques i sociològiques s’interrelacionen amb la voluntat de recuperar les seves obres i part del context en què es van gestar.

De Pedro Almodóvar a Antoni Mirabet, passant per Terenci Moix, Maria-Mercè Marçal o Almudena Grandes, del Viejo Topo a Celuloide, de la lluita antisida als diaris de sessions del Congrés i la premsa alternativa, entre molts altres testimonis, aquest llibre ofereix memòria d’un passat que es projecta sobre el nostre present més immediat. Hi col·laboren investigadores i investigadors com ara Rafael M. Mérida i Estrella Díaz, del Centre Dona i Literatura, juntament amb Juan Vicente Aliaga, Kerman Calvo, Richard Cleminson, Juan Carlos García Piedra, Óscar Guasch, Elena Madrigal, Alfredo Martínez Expósito, Alberto Mira, Jorge Luis Peralta i Enric Vilà.

*Presentació a la Llibreria Laie: dimarts 18 de juny de 2013 a les 19h.

Més informació

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

María Eugenia Ibáñez, una premiada d’honor

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya està de festa perquè, una vegada més, una sòcia...

Afectades per les PIP reben la primera indemnització

     1486 Colombianes, 28 angleses i 6 espanyoles reben la primera indemnització per implants...

Les dones catalanes guanyen un 23,9% menys que els homes

Imatge: generoyeconomia.wordpress Treball, Afers Socials i Famílies ha informat que destina més de mig milió...