Thursday 02 May 2024

Thursday 02 May 2024

Compartir

elcritic.cat presenta la seva nova revista ‘FEMINISME(S)’

  

Serà aquest 27 de novembre a La Bonne. Denunciar les discriminacions de gènere que pateixen les dones al llarg de la seva vida i donar veu a les aportacions del feminisme per solucionar-ho. 

Amb aquesta doble vessant hem pensat la nova revista monogràfica del digital CRÍTIC que porta per títol ‘FEMINISME(S)’ i que presentem aquest dilluns 27 de novembre al Centre de Cultura de Dones Francesa Bonnemaison a les set de la tarda.

 

 

targetó presentacio feminismes

 

 

 

A l’acte, obert a tothom, volem reivindicar l’esperit de la revista i l’hem titulat ‘Raons per ser feminista avui’. La sociologa Marina Subirats, la periodista Sara Cuentas i l’escriptora Bel Olid parlaran de què les ha portat a ser feministes i desgranaran algunes de les claus del monogràfic.

La tria de les tres ponents de l’acte no és casual i respon a una voluntat de la revista: aportar visions diferents de dones de generacions, identitats i orígens diversos. Perquè el feminisme és plural i així ho hem volgut reflectir amb la (S) del mateix títol. A la revista hi trobareu reportatges, entrevistes, anàlisis, opinons, infografies i vinyetes que parlen des de punts de vista diferents sobre problemes i lluites comunes. Com a fil conductor, el monogràfic repassa la vida d’una dona, dividida en quatre fases vitals: la infància i l’adolescència, la joventut, la maduresa i la vellesa. Cadascuna d’aquestes etapes ens serveix per associar-hi moltes de les discriminacions que patim en carn pròpia des que naixem, si bé, clarament, moltes de les desigualtats es perpetuen en diverses etapes. I també reivindiquem els debats i les aportacions que fan els moviments feministes.

Així assenyalem dels estereotips que inculquem als infants, a l’escola i també a través de les joguines, els vestits, els anuncis i les relacions familars. Denunciem la visió i la pràctica androcèntrica de la sanitat. Reivindiquem les dones de la riba sud de la Mediterrània i la lluita pels seus drets. Reflexionem sobre la maternitat i tot el que l’envolta. Recollim les aportacions que fan diferents dones sobre les interseccions del feminisme amb la racialitat, la religió, els transfeminismes, o la necessitat de vertebrar un feminisme descolonial. I també parlem de les cures, de la feminització de la pobresa i dels darrers 40 anys de lluita feminista a casa nostra, entre altres qüestions.

La revista ha estat teixida per 29 autores i moltes, moltes fonts que han aportat el seu granet de sorra. Entre altres, a les 144 pàgines que té el monogràfic hi trobareu les opinions de la columnista Barbijaputa, la cofundadora de la revista Píkara, June Fernández, la politòloga Tània Verge i la sociòloga Marina Subirats. També hi ha converses des de diversos punts de vista sobre el feminisme de l’actriu i directora de cinema Letícia Dolera, l’escriptora Bel Olid i les activistes Mercè Otero i Mireia Bofill. I el còmic de la il·lustradora Núria Frago, que explica tot de situacions de violència quotidiana que patim les dones, clou tots els apartats de la revista.

 

 

portada feminismes baixa

Portada revista monogràfic ‘FEMINISME(S)’

 

 

En total, ‘FEMINISME(S)’ està formada per 34 articles, que han comptat amb el suport de la Fundació Flama, i que han estat elaborats per ser llegits de forma crítica, reposada i sense pressa, que és el periodisme que volem reivindicar des de CRÍTIC. Aquest és la nostra quarta revista monogràfica. Abans hem parlat del procés sobiranista, de la vella i la nova política i de la crisi de les persones refugiades al Mediterrani i sempre amb el mateix objectiu: aportar al debat mediàtic temes que s’escolen entre l’actualitat més immediata. Amb ‘FEMINISME(S)’ esperem aportar el nostre granet de sorra per contribuir, des del periodisme, a provocar i mantenir viu el debat feminista. Obrirem debat el 27 de novembre a La Bonne i esperem obrir-lo també a les cases de tots aquells i aquelles que s’animin llegir les aportacions de totes les dones que han fet possible la revista. Des de la setmana vinent, la trobareu a llibreries i quioscos gràcies a Pol·len Edicions. Benvinguts i benvingudes sigueu a ‘FEMINISME(S)’!

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Curs avançat de comunicació inclusiva i no sexista

En sessió on line en directe, Sílvia Llombart* vol fer aquesta formació com una mirada...

Les dones sempre poc visibles?

La Manifestació del moviment solidari mundial contra l’explotació i l’opressió té la cita enguany al...

Catalunya: L’ICD crea una eina on line per a l’intercanvi de projectes i materials sobre polítiques de dones entre els ens locals / La Independent / Notícies gènere

L’Institut Català de les Dones ha creat un espai web que recull els projectes i...