Sunday 01 October 2023

Sunday 01 October 2023

Compartir

El govern central recorre la llei catalana d’Igualtat efectiva d’homes i dones

 

 

OPINIÓ

Hem estat crítiques amb el text de la llei catalana d’igualtat

El nostre rebuig contra la interposició sistemàtica de recursos per part del govern espanyol

El Tribunal Constitucional te atribuït per llei la resolució del recursos de inconstitucionalitat per invasió de competències de les autonomies a l’Estat o de l’Estat a les autonomies.

L’admissió a tràmit del recurs no produeix, per regla general, la suspensió automàtica dels preceptes legals impugnats, llevat el supòsit que el Govern central recorri una llei, una disposició o un acte amb força de llei d’una comunitat autònoma i sol·liciti en la demanda la suspensió de la seva vigència i aplicació, la qual cosa implica la suspensió automàtica de la llei impugnada, suspensió que el Tribunal ha de ratificar o aixecar en un termini no superior a cinc mesos.

Hi cap la possibilitat de presentar el recurs sense demanar la suspensió però un cop més el govern central judicialitza els conflictes polítics i utilitza el Tribunal Constitucional per a frenar la sobirania del Parlament de Catalunya, en aquest cas per a suspendre diferents articles bàsics de la llei catalana 17/2015 d’Igualtat efectiva d’homes i dones, que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

Hem estat crítiques amb el text de la llei catalana d’igualtat perquè tot i que estableix polítiques públiques per a promoure la igualtat de gènere, no desmantella el sistema patriarcal i no soluciona els problemes de discriminacióni d’exclusió social de diferents col·lectius de dones, però això res te a veure amb l’expressió del nostre rebuig contra la interposició sistemàtica de recursos per part del govern espanyol que limiten la capacitat d’acció política i les iniciatives democràtiques catalanes.

 

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Acte de reconeixement a conselleres i directives acreditades a l’ODEE / La Independent / Notícies de gènere

La Plataforma de Conselleres i Directives de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) amb el...

Barcelona: Xerrada de Wafaa Moussaoui sobre les dones mulsulmanes a Occident / La Independent / Notícies gènere

  Activista feminista catalana i musulmana, fa xerrades als barris sobre el que significa ser dona musulmana a Occident,...

Resultats 26J a Catalunya i a l’Estat

  26J Catalunya      26J Estat espanyol   A Catalunya de 47 diputats i diputades,...