Friday 21 June 2024

Friday 21 June 2024

Compartir

Davant la Unió Europea Soledad Jarquín denuncia negació de justícia per feminicidi de la seva filla

Per Consorcio Oaxaca

Eurodiputades i eurodiputats, Comissió Europea i societat civil se sumen a l’exigència de #JusticiaParaSol i faran seguiment al feminicidi a Mèxic

WhatsApp-Image-2022-06-17-at-1.54.21-PM-1-1

Soledad Jarquín Edgar va estar en aquesta capital, on acompanyada per l’organització Consorci Oaxaca, va presentar davant diferents instàncies de la Unió Europea la impunitat i per tant la negació de justícia a el feminicidi de la seva filla Maria del Sol.

Soledad Jarquín es va reunir amb eurodiputats i eurodiputades, així com representants de grups parlamentaris, que es van solidaritzar amb la lluita de la defensora i es van comprometre a prendre totes les accions possibles des del seu curul per aconseguir #JusticiaParaSol.

El socialdemòcrata Massimiliano Smeriglio co-president de la Comissió Parlamentària Mixta Unió Europea-Mèxic a les seves xarxes socials va assenyalar: “M’he trobat amb Soledad Jarquín Edgar, la mare de Maria del Sol, que va ser assassinada fa 4 anys a l’estat de Oaxaca. Com a co-president de la Comissió UE-Mèxic, em vaig comprometre a seguir el cas i monitoritzar la situació del feminicidi al país.”

FVODFnkUUAALdIj
FVODInEVsAEqeN0
FVODJNcVUAAqQE3

Aquells mateixos dies, l’Eurodiputat italià s’havia reunit amb la senadora Olga Sánchez Cordero, presidenta de la Mesa Directiva d’aquest òrgan legislatiu i altres integrants d’aquesta comissió.

L’eurodiputada catalana, dels verds Diana Riba i Giner i l’espanyol integrant del Grup d’Esquerra Europea, Miguel Urbán Crespo, també es van sumar a l’exigència de justícia i al seguiment del cas.

FVP3FjlUEAExgfT

Soledad Jarquín es va reunir també amb representants de l’Executiu Europeu, responsables per a les seccions de Drets Humans i per a Mèxic al Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE), que van mostrar forta preocupació en ser informats de la impunitat generalitzada, l’increment de feminicidis i la falta deguda investigació que existeix a la majoria de morts violentes de dones malgrat l’existència del tipus penal de feminicidi.

Des del Servei Europeu d’Acció Exterior, es van comprometre a donar seguiment a aquest cas, a través de les diverses eines, espais de diàleg i treball amb què compten, fins a aconseguir #JusticiaParaSol.

Soledad Jarquín va presentar la situació d’impunitat, violència contra dones i violència contra periodistes davant de diverses fundacions, organitzacions de la societat civil i representants dels moviments socials a Bèlgica.

FVTVHCTWQAIk9y7
WhatsApp-Image-2022-06-17-at-1.57.24-PM-768x1024

Es va reunir entre altres amb la Federació Internacional de Periodistes, la Fundació Boell, l’activista i diputat local Petya Obolensky i va dialogar amb diversos representants de la societat civil al “Conversatori amb defensores de drets humans a Amèrica Llatina”.

També van acompanyar la gira a Brussel·les les organitzacions internacionals Brigades Internacionals de Pau Mèxic, Organització Mundial Contra la Tortura, Taula per Mèxic, i EuroLat-Network.

La periodista feminista i defensora dels drets humans seguirà amb la gira d’incidència i denúncia internacional cap a França, Suïssa, Alemanya i Espanya.

#JusticiaParaSol
#FinsQueLaJustíciaEsTorniCostum

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Reconeixement de l’ICD a les associacions de dones amb 25 anys de tenacitat

Arribar a complir un quart de segle per una activitat voluntària i de manera ininterrompuda...

Maribel_Igualada

L’empoderament de les dones a la primavera àrab

OPINIÓ El Grup Amnistia Catalunya – Anoia, organització comarcal d’Amnistia Internacional, fa ver la seva...

EUA: En els mitjans, per cada 5 homes hi ha 1 dona / La Independent / Notícies gènere

De cada sis noms que apareixen en els mitjans d’ Estats Units, cinc són...