Tuesday 23 April 2024

Tuesday 23 April 2024

Compartir

Continua el passeig triomfal del bàsquet femení després del Mundial

El bàsquet femení està d’enhorabona i és que les jugadores segueixen el passeig triomfal ben merescut després del bronze assolit en el darrer Mundial jugat a la República Txeca, que, recordem-ho, es va jugar els mesos de setembre i octubre. Els reconeixements que reben semblen pocs després del torneig que van protagonitzar les noies, i on van demostrar que aquesta selecció està creixent a passes agegantades i qui sap fins on pot arribar.En aquest cas, la revista Glamour va atorgar a les jugadores el premi Women of the Year i, per recollir-lo, hi foren quatre de les jugadores que ens van regalar el bronze: Amaya Valdemoro, Anna Cruz, Elisa Aguilar i Laura Nichols.


És una alegria molt gran comprovar que el bàsquet femení està de moda. El Campionat del Món va ser televisat amb eficàcia, seguint tots els partits de la selecció,i això va ajudar a què, poc a poc, i gràcies al bon paper de les jugadores, s’anessin afegint seguidors dia rere dia. De fet, després de l’arribada a l’Estat espanyol, es van mostrar sorpreses quan van veure la càlida i multitudinària rebuda amb què es van trobar per part dels aficionats i de la premsa.


 

Amaya Valdemoro, a l’hora de rebre el guardó, va comentar que “això és un reconeixement al gran treball que es va fer en el Mundial, però sobretot, a la tasca que s’ha realitzat en anys anteriors. Aquesta selecció té corda per estona i intentarem arribar amb èxit als Jocs Olímpics de Londres 2012”. Anna Cruz també va agrair el premi i va recordar a les persones no presents: “Estem molt agraïdes a la revista Glamour per tenir-nos en compte per a aquest premi, que no és més que un reconeixement al treball de l’equip. Personalment no estic acostumada a aquest tipus d’esdeveniments i premis, però és un veritable luxe poder estar aquí com a premiades. L’única pena és que no hem pogut ser-hi totes; la incorporació de Sancho Lyttle va ser clau per donar aquell salt de qualitat cap a les medalles i, a partir d’ara, crec que podem ser allà dalt lluitant pels metalls”.

 


Els agraïments de les jugadores van continuar i va ser Elisa Aguilar, capitana de la selecció, qui va donar gràcies pel premi: “És la primera vegada que la nostra selecció rep un premi així, però això no és més que un reconeixement a una tasca de molts anys amb èxits inigualables en el bàsquet femení i que han culminat amb el bronze al Mundial. Que una revista com Glamour es fixi en nosaltres, és tot un orgull”.


És important que equips com la selecció de bàsquet, que ha estat lluitant molt fort per aconseguir la visibilitat de l’esport femení, assoleixi aquest guardó. El bàsquet és un dels esports més seguits i amb més llicències a nivell nacional. Per això, és important que se li doni el suport que es mereix i que, sense cap mena de dubte, s’ha guanyat, no únicament amb aquest títol, sinó amb els anys que fa que lluita al nivell més alt, tant en la selecció com en la Lliga espanyola.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la Independència / La Independent / Notícies gènere

Una compilació de veus diverses del feminisme que aporten nous elements al debat actual, en...

Pensadores per la pau

Un cicle analitza el paper de la dona en la construcció de la pau  ...

Feminicidi: De Ciudad Juárez a Europa

  foto:www.lrmcidii.org     OPINIÓ Què és el feminicidi? El feminicidi és una categoria teòrica...