Friday 13 September 2024

Friday 13 September 2024

Compartir

COMUNICAT Feministes Indignades: 25N – 10D, 16 dies d’activisme contra les violències de gènere

Què són les violències de gènere? 

Ens referim a totes les formes que té el sistema patriarcal de controlar el binomi “home mascle” – “dona submisa” i que es canalitzen des del més institucional al més personal posant de manifest les frustracions, neurosis, covardia, embrutiment, pretesa superioritat , complex d’inferioritat i estupidesa de qui l’exerceix.

Violència de gènere són els feminicidis.

Violència de gènere són les violacions.

Violència de gènere és la invisibilització i criminalització de totes les identitats de gènere no heteronormativas.

Violència de gènere és la negació del nostre plaer-el de nosaltres.

 

Violència de gènere és l’estigmatització i criminalització de les persones que exerceixen un “servei”, el treball sexual, que el patriarcat demanda, compra i vol controlar.

Violència de gènere és la manca de paritat a nivell laboral, és rebre menor salari per igual treball.

Violència de gènere són les dobles i triples jornades de les dones, no reconegudes ni remunerades.

Violència de gènere és la talla 38 i tota la publicitat i pressió social sobre els ideals de bellesa i joventut.

Violència de gènere és decidir sobre el nostre cos i, negar-nos el dret a decidir.

Violència de gènere és la feminització de la pobresa.

Violència de gènere és “gènere singular masculí”, és quan no em representen en el llenguatge.

Violència de gènere és quan ens criminalitzen per no complir el mandat “diví” de l’home, mascle, blanc, classe mitjana, heterosexual.

Violència de gènere en totes les esferes, el públic, el privat, el laboral.

Violència de gènere a tot arreu, a Bacelona, ??a Catalunya, en el món.

 

 Qui som les Feministes Indignades? 

Feministes Indigandes som una assemblea feminista creada en l’Acampada de Plaça Catalunya i vinculada al moviment 15M.

Som un grup molt heterogeni, d’edats, bagatges i feminismes diversos.

Som un espai de participació, reflexió i acció no mixta: la participació està reservada a les dones, lesbianes i persones trans. Precisament per trencar les dinàmiques d’invisibilització i obstaculització de tots i totes les sujetxs no heteronormativxs, es considera necessari generar un espai no androcèntric que parteixi de realitats compartides i de prioritats, sensibilitats i objectius comuns, a través de metodologies feministes no sexista i formes no autoritàries de participació. Totes les assemblees són obertes a estxs sujetxs: es recullen opinions i propostes sense compromís necessàriament de participació assídua i continuada.

Considerem que els temes que afecten – així com la discriminació, invisibilització i violència cap – les dones, lesbianes i trans afecten tota la societat i volem que estiguin al cor de la política, l’economia i la societat, de totes i tots nosaltres.

 

Què són els 16 Dies d’Activisme contra les violències de gènere? 

És una campanya internacional que va sorgir del primer Institut per el Lideratge Global de les Dones. Les participants van escollir les dates de la campanya-entre el 25 de novembre, Dia Internacional en contra la violència contra les dones, i el 10 de desembre, Dia Internacional per als Drets Humans-per tal de vincular les violències de gènere i els drets humans de manera simbòlica, així com emfatitzar el fet que les violències de gènere i especialment, la violència contra les dones constitueix una violació dels drets humans. El període dels 16 dies també inclou altres dates importants, com l’1 de desembre, que és el Dia Mundial de Lluita contra la SIDA. 

Des Feministes Indignades vam decidir inspirar-nos en aquesta campanya en el marc del moviment 15M de manera a reforçar les complicitats amb les diferents assemblees per posar en l’agenda del moviment, aquesta visió feminista sobre les violències de gènere. 

Aquesta campanya ens brinda l’oportunitat de reflexionar i participar en debats, converses, tallers, vídeo-fòrums, etc., Per tal de desafiar les estructures que permeten la continuació i naturalització de les violències de gènere. Des de les estructures socioeconòmiques, el militarisme com a generadora de cultura de por, les agressions policials, els interessos econòmics i polítics, la masculinitat hegemònica, els estats repressors, els fonamentalismes religiosos, com a elements que construeixen les nostres vides, els nostres cossos, les nostres sexualitats , les nostres famílies i la vida pública. I ho volem fer a través d’accions que van des del local, des del nostre barri, des de la nostra realitat connectada durant aquests 16 dies d’accions feministes contra les violències de gènere a tot el món.

I tota aquesta mobilització només és possible gràcies a la col·laboració de les assemblees dels barris, del treball i energia de moltes persones que ens han donat suport en la preparació i de moltes més que sabem que participareu durant aquests 16 dies

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Universitat de les Illes Balears premia la recerca en violència de gènere

Convoca, en col.laboració amb l’Institut Balear de la Dona, la quarta edició del Premi d’Investigació...

Barcelona: Francesca Gargallo i els feminismes de l’Abya Yala / La Independent / Notícies Gènere

Aquesta setmana la feminista Francesca Gargallo visita Barcelona per promoure un diàleg entre els feminismes...

Revolució, amor, família … Com algunes joves iraquianes experimenten el confinament

Per Sarah-Samya Anfis. Viento Sud La “Revolució d’Octubre” ha alterat les trajectòries de joves...