Tuesday 23 April 2024

Tuesday 23 April 2024

Compartir

Catalunya: Servei d’atenció i orientació laboral per a persones trans al SOC / La Independent / Notícies gènere

Des de Treball, Afers Socials i Famílies, elaborat conjuntament pel SOC i la Direcció General d’Igualtat, s’ assegura la presència en 8 Oficines de Treball d’una persona professional de referència que oferirà atenció personalitzada a les persones trans, en acompanyament, orientació i inserció laboral específic i personalitzat.

Les 8 Oficines de Treball són: Tarragona Centre, Amposta, Lleida, Tremp, Figueres, Vic, Terrassa-Edisson i Sant Feliu de Llobregat. Compten amb professionals que han rebut formació per conèixer les necessitats específiques d’aquest col·lectiua fi de garantir que les persones trans puguin exercir els seus drets a l’ocupabilitat en millors condicions i des de la no discriminació.

Les persones trans podran ser ateses per qualsevol Oficina de Treball que compti amb un dispositiu d’atenció trans amb independència del seu domicili. Els professionals de referència de les OT comptaran amb la participació del personal del Servei d’Informació Orientació, de l’Àrea d’Empresa i l’Àrea d’intermediació,

El dispositiu actuarà de manera coordinada amb la xarxa pública SAI de serveis d’atenció integral LGTBI de Catalunya, de manera que la xarxa SAI podrà fer derivacions a les oficines del SOC i viceversa.

Es crearà una comunitat virtual d’aprenentatge per intercanviar experiències.

La directora del SOC, Ariadna Rectoret, afirma que “cal treballar tant en l’abordatge de les necessitats de les persones trans, com també des del punt de vista de l’empresa per normalitzar i incorporar aquest col·lectiu en una situació igualitària a la feina”.

Per la seva banda, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata opina que:Hem de garantir a les persones trans l’accés a un lloc de treball digne i sense discriminacions. I hem de fer entendre a empreses i institucions que la incorporació de persones trans a les seves plantilles no és només un gest de respecte als drets humans, sinó un enriquiment en mirada de gènere i diversitat”.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Eleccions municipals 2011. Ester Capella d’Unitat per Barcelona

De quina manera l’equip de govern que surti s’ocuparà de les dones? Respon Ester Capella...

periopdicos

Catalunya: La violència masclista és notícia?, jornada al CPC / La Independent / Notícies gènere

Tres expertes en comunicació i gènere en el tractament de la notícia seran protagonistes en...

La Xunta considera les dones embarassades com a “unitat familiar”

Fortunatas i Jacintas Seguim com en ple segle XIX, en certa manera. Les institucions veuen...