Des que es va posar en marxa, el primer de maig, el fòrum: Defensa la teva pel·lícula” del Concurs Internacional DONA’MCINE ja han participat unes 400 persones en les votacions de les 25 pel.lícules seleccionades en aquesta segona edició del Concurs.
El premi del jurat popular que s’obté per les votacions a Internet sempre té molt èxit de participació, ja que depèn tant de la qualitat de les obres presentades, com del treball de promoció de la seva obra de les pròpies autores, que poden mobilitzar les seves i els seus simpatitzants perquè votin els seus curts.
Aquesta edició el concurs té caràcter internacional hi hi ha algunes peces procedeixen de països com Mèxic, Argentina o Colòmbia, encara que la majoria són de procedència catalana i espanyola. Les temàtiques són diverses. Es pot comprovar mirant els curts a concurs.
Entre les professionals que formen part del jurat en aquesta edició, cal destacar, entre importants cineastes i expertes en audiovisual a: Pilar Perez Solano, directora de “Mestres de la República”, premiada amb el Goya al millor documental, Judith Quintana, que treballa al Kinògraf, que amb “La Plaga”, van guanyar diversos premis Gaudí 2014; Danaez C. Diéguez, de Cuba; Rosa Maria Maria Palencia, mexicana resident a Barcelona, ambdues professores de comunicació audiovisual i Khadija Moussa, activista feminista, que forma part de la Xarxa de associacions que treballen el tema de gènere al nord del Marroc, i productora de “Shorok, pel·lícula de Doble Banda rodada en aquest país. ( Veiu el jurat a: DonamCine )
El jurat, en aquesta edició, com en l’anterior atorgará els premis en les dues categories del concurs. En la primera categoria hi haurà els continguts que revisin la situació del nostre món, un planeta finit, que requereix solidaritat i justícia. Així ho explica Montse Benito, coordinadora del projecte: “Volem visibilitzar els sabers, les capacitats, les pràctiques socioeconòmiques alternatives, els èxits, etc, de les dones en un planeta maltractat, amb una desigual distribució de recursos i treballs. Volem treballs amb vocació reivindicativa de solidaritat, justícia social i ecològica sense límit”. En el segon apartat, es premiarà la millor obra que parli sobre el cos de les dones i la sostenibilitat de la vida des de la desobediència sexual i de gènere.
El projecte Dona’MCine està impulsat per Entrepobles, ONG dedicada a la cooperació solidària durant més de 25 anys, i per la productora Doble Banda, amb gran experiència en cinema i documentals de contingut social. Les dues organitzacions han format una plataforma virtual que vol potenciar la distribució i visibilització d’audiovisuals amb perspectiva de gènere que no tenen un espai en els mitjans de comunicació tradicionals. Compta amb la col·laboració de: Espino Cooperativa, Dones de Negre de Sevilla, Coop -57, l’Observatori del Deute en la Globalització, Educació per a l’Acció Crítica, Cine Club Vilafranca, Món Comunicació i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i el suport financer de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.