Sunday 23 June 2024

Sunday 23 June 2024

Compartir

Catalunya: El FAGC fa 40 anys / La Independent / Notícies gènere

El Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) va celebrar, el passat 22 d’octubre, els seus 40 anys d’existència. El FAGC va ser el primer grup LGTB organitzat a Catalunya, després de la mort dle dictador. el seu predecesor va ser el Movimiento Español de liberación Homosexual -MEHL-, creat el 1972 durant la dictadura.

 

 

 

Va ser el Front d’Alliberament Gai de Catalunya qui va organitzar la manifestació del primer 28 de juny, l’any 1977 i entre les seves primeres campanyes va impulsar la demanda de derogació d el allei de perillositat social. fins al 1980 no va ser legalitzat.

El FAGC va celebrar en unes jornades, al Palau Robert, aquest 40è aniversari en el que van recordar la lluita d’aquests 40 anys, les dificultats del moviment LGTB i els reptes que es planteja de cara al futur. L’alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde de Ripollet, Josep Maria Osuna, hi van ser presents. També van rebre’ls als diferents ajuntaments.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Operació carioca a Galícia

Es calcula que 300.000 dones i 12.000 homes exerceixen la prostitució a l’Estat espanyol ·...

Catalunya: L’ICD crea una eina on line per a l’intercanvi de projectes i materials sobre polítiques de dones entre els ens locals / La Independent / Notícies gènere

L’Institut Català de les Dones ha creat un espai web que recull els projectes i...

Indignació per la nova campanya d’E-Cristians

FLAIX Indignació de les associacions que treballen pels Drets de les dones i en especials...