Saturday 18 May 2024

Saturday 18 May 2024

Compartir

Catalunya: centenari del naixement de l’activista social Mercè Pàniker i Alemany

El Govern de la Generalitat de Catalunya, ha declarat el centenari del naixement de l’activista social Mercè Pàniker i Alemany com una de les commemoracions oficials de l’any 2020 per recuperar i divulgar la seva memòria.

És per aixó que l’Institut Català de les Dones habilita un formulari d’adhesions a l’Any Mercè Pàniker i Alemany per a que els organismes, entitats, o les persones a títol individual s’hi puguin adherir.

A la pàgina web de l’ICD, hi podreu trobar més informació sobre Mercè Pàniker i Alemany, així com el dossier de l’Any. També una sèrie d’activitats i d’actes públics de reconeixement a les seves aportacions.

Al llarg de l’any es desenvoluparan actuacions sota els següents eixos: Feminisme, democràcia i participació política; Emprenedoria i el lideratge de les dones a l’empresa i a l’industria; i cooperació internacional.

Entre les diverses activitats, destaquen: Roda de Premsa de Presentació de l’any Mercè Pàniker a la Casa Llotja de Mar amb intervencions institucionals i de la comissària per explicar les principals línies d’actuació, exposades en aquest document; Edició d’un llibre amb la seva biografia; i recerca, escriptura i edició del primer llibre que reuneix la memòria i la trajectòria professional i de la seva vida.

L’ acte Institucional central serà al Palau de la Generalitat, durant el mes d’octubre, amb taules rodones diverses per aprofundir i situar la figura de Mercè Pàniker en cadascun dels eixos de treball.

Hi haurà una exposició itinerant amb la finalitat de visibilitzar la figura de Mercè Pàniker, que s’incorporarà al catàleg de mostres divulgatives de l’Institut Català de les Dones, i que s’oferirà amb conferències i visites guiades. També es comptarà amb un vídeo divulgatiu.

Finalment es farà present diveres material audiovisual sobre la persona i la influència de Mercè Pàniker amb campanyes a les xarxes socials #AnyMercePaniker amb la finalitat de divulgar frases per donar a conèixer el seu pensament.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Associació Dones No Estàndards: COMUNICAT URGENT DAVANT LA DISCRIMINACIÓ DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INFECTADES PER COVID-19

L 8217 Associació Dones No Estàndards denuncia que actualment algunes persones amb discapacitat infectades...

Entrevista a Nando Cruz, periodista musical

L escena musical mundial ha canviat els darrers anys La irrupció d Internet ha modificat...

Ecofeminitzant el Discurs. Les nenes són complicades i els nens mes simples?

OPINIÓ Per Joana Díaz Pont 8220 Les nenes són complicades els nens són molt més...