Tuesday 23 July 2024

Tuesday 23 July 2024

Catalunya: Ca la Dona inaugura la seva nova casa “com cal” / La Independent / Notícies Gènere

“Per fi ha arribat el moment d’inaugurar la nova casa de Ca la Dona com es mereix”, diu l’anunci de aquesta histórica institució catalana de dones i per a dones que convida, per el pròxim 29 de setembre, a la celebració. Prometen “un dia molt especial ple d’actes, activitats i festa”.

 

 

A la web de l’entitat hi ha la seva història, tant de Ca la Dona com de l’ edifici, un procés que es pot veure des del punt de vista arqueològic, arquitectònic, històric o social participatiu. Una història que, resumida, diu: “L’experiència de construir un espai de dones i per a dones ha estat un repte important i complex. Ha estat un procés de 30 anys ple d’il·lusions, d’energies, de conflictes i de moments feliços on s’han creat grups, n’han desaparegut o s’han refundat i tot ha estat possible gràcies a moltes dones que hi han posat moltes hores d’activisme i han aconseguit que Ca la Dona sigui una referència del Moviment Feminista de Catalunya”.

“L’any 2003 vam iniciar la recerca d’una nova casa ja que el pis del carrer Casp tenia un lloguer molt car, no era accessible per a dones amb mobilitat reduïda i era petit per a totes les activitats que volíem impulsar. Després de laborioses negociacions amb l’ajuntament de Barcelona, l’any 2005 vam aconseguir l’edifici del carrer Ripoll , núm. 25 pendent de ser rehabilitat”.

“La rehabilitació ha estat lenta i per fases, doncs la crisi i les fortes retallades realitzades per les administracions durant aquest període van afectar de ple les partides pressupostàries destinades a projectes de rehabilitació i sobretot de caràcter social com el nostre… Així hem sobreviscut i crescut fins que finalment … el projecte de Ca la Dona podrà desenvolupar-se extensament i amb tot el seu potencial”.

 

Més informació:

Ca la Dona

El Programa previst

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dissabte de llibertat a València

Dissabte 16 d’abril tocava anar a manifestar-se per la llengua, per poder veure una televisió...

Premis de Comunicació No Sexista 2020

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) ha celebrat aquesta nova edició dels Premis...

Turquia: XII Forum Internacional de AWID: Diàleg sobre Seguretat Digital de defensores de drets humans

El Diàleg sobre seguretat digital de defensores de drets humans s’ha celebrat el 16 d’abril...