Friday 17 May 2024

Friday 17 May 2024

Bulgaria: Victoria Marinova, assassinada per l’odi i el poder / La Independent / Notícies Gènere

Segons la premsa Bulgara poden haver-hi diversos mòbils per haver assassinat a Victòria Marinova, però el professional ha estat el central, ja que la periodista havia investigat una trama de corrupció que va tenir lloc amb fons europeus vinculats a empreses de transports locals. També es diu que ha estat víctima d’un violador i per últim per motius personals.

 

  

 

 

El cadàver va ser descobert per un transeünt a la riba del riu Danubi a Rose. Estava ocult entre les herbes. Victoria Marinova havia sortit a correr per un parc proper al Danubi.

Marinova tenia un programa propi al canal TVN Detector. El darrer programa que es va emetre va ser el 30 de setembre i la presentadora va entrevistar en aquesta ocasió Dimita Dtoyanov, de la Web Bivol, que és la germana de Wikileaks, així com també al periodista romanès Attila Biro, membre del projecte de Periodisme d’Investigació Rise Romania, i estava investigant també temes de corrupció en el sector de la construcció.

Aquests dos periodistes van ser arrestats per la policia búlgara durant la investigació de l’assassinat de Victoria Marinova. Aquest fet ha tingut la condemna de l’Ong Reporters sense Fronteres.

Hi ha hagut moltes manifestacions entre les declaracions de professionals de la comunicació i Agències de la UE, denunciant aquesta tragedia.

Consternada pel brutal assassinat de Victoria Marinova, una jove periodista búlgara declarava: “Seguirem de prop la recerca i oferirem ajudes a les agències de la UE, si és necessari. Espero accions urgents per portar als responsables davant la justícia i per aclarir si l’atac estava vinculat al seu treball”.

“Una periodista valent, lluitant per la veritat i contra la corrupció. Els responsables han de ser jutjats immediatament per les autoritats búlgares”, ha declarat per la seva banda el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans.

El Govern de Bulgària ha confirmat que aquest dimecres passat la policia d’Alemanya va detenir el suposat assassí de la periodista. Tambe, el ministre de l’Interior búlgar, Mladen Marinov, ha declarat a la premsa a Sofia que el sospitós viu a Alemanya, i que ha estat identificat com un resident de Rose, nascut el 1997. Els agents búlgars van trobar a la casa del sospitós a Rose diversos objectes relacionats amb la víctima, mentre que les mostres d’ADN del detingut coincideixen amb petjades trobades en el cos de la dona, va afegir el ministre.

 

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Migració entre Àsia i Europa i les seves conseqüències socials

Organitzada per Casa Asia i la Fundación Asia Europa ASEF el proper dia 7 de...

Catalunya: 25N. Actes institucionals

Dia Internacional per a l 8217 eliminació de la violència envers les dones El conseller...

Catalunya: Suport emocional en processos judicials a víctimes de violència domèstica / La Independent /Noticiés Gènere

Des del 3 d 8217 abril 49 jutjats catalans ofereixen servei d 8217 acompanyament a...