Monday 15 July 2024

Monday 15 July 2024

Compartir

Barcelona: “Ens volem Vives i Pregoneres”: Un pregó Feminista / La Independent / Notícies Gènere

Les dones de La Filadora, han fet el pregó  de la Festa Major del Poblenou, demanant unes festes inclusives, solidàries i feministes.

L’Assemblea Feminista de La Filadora va fer -per primera vegada en la historia de la Festa -el pregó oficial, el dissabte 8 després de la Cercavila pel tot el barri. Es va llegir un manifest que, entre d’ altres coses, reivindica l’apoderament de les dones als barris, acabar amb el sexisme i el paternalisme del tracte envers les dones, i demana de visibilitzar la feina quotidiana de cures del col·lectiu femení. ( video a Youtube).

 

 

A la Revista de la Festa, podeu llegir l’article de presentació del pregó titulat: “Ens volem Vives i Pregoneres“.  Àfrica Ragel, com a transcriptora de l’Assemblea ens comenta a La Independent el mateix, el perquè les companyes de l’Assembla van acceptar ser les pregoneres en aquesta edició. Resumint-ne unes línies: “La veritat és que van dubtar força si acceptar la invitació de ser pregoneres -expliquen- Som conscients que el discurs del feminisme està a l’ordre del dia  i que no és políticament correcte anar-hi en contra. Teníem por a l’instrumentalització (…) i que s’utilitzés La Filadora com la quota feminista durant la Festa Major (..) però al final hem pogut  donar-li la volta a la proposta  i acceptar-la (…) Avui dia encara costa que les dones siguin escoltades!. I només per això ja val la pena venir a sentir el que diem”.

alt

La participació i inclusió d’actes feministes es molt visible en aquesta festa Major del Poblenou, que es va iniciar el dia 7 i durarà fins el 16 de setembre. Entre els actes amb perspectiva de gènere que ja s’han realitzat, destaquem el dilluns 10, la Ruta Crítica amb Perspectiva de Gènere, una ruta “Feminista” que també va organitzar L’Assemblea Feminista de la Filadora, i el grup de joves, que va acabar amb una assemblea a la cantonada Bilbao/Pallars, per decidir una mapa de reivindicacions feministes al barri, y posteriorment un  “sopar a la fresca amb quinto feminista”.

 

 

alt

 

 

En aquesta edició també es vol aconseguir “Violència sexual cero al Poblenou”, i per això la Coordinadora d’Entitats del Poblenou, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, han pres mesures perquè la festa torni a estar lliure d’agressions masclistes i ha posat en marxa per segon any consecutiu una carpa d’atenció a la ciutadania amb l’objectiu de prevenir i lluitar contra les agressions sexistes.

La Carpa estarà operativa a la Rambla del Poblenou 49, davant el Casal de Barri, a partir de les 22 h i fins a les 3 h de la matinada, els dies:  7 de setembre;  8 de setembre;  10 de setembre; el proper divendres 14 de setembre i el dissabte 15 de setembre.

(*)L’Assemblea Feminista La Filadora del Poblenou, un col·lectiu de dones, lesbianes i trans, del barri del Poblenou, que s’ha fundat amb l’objectiu de treballar per aconseguir un Poblenou feminista. Es va presentar públicament aquest mes de març del 2018, i aplega a un grup ampli de dones joves que es coordinen i treballen per aconseguir una societat feminista. 

(+info)

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Ara és l’hora. Nou 9 N. Eleccions. Quin país volem? / La Independent / Notícies gènere

Muriel Casals i Carme Forcadell en la concentració del 19 d’octubre a Plaça Catalunya Continuen...

Onu

Mirada retrospectiva en la IV Conferència Mundial sobre la Dona

Per Redacció AmecoPress Fa 25 anys, més de 30.000 activistes i Governs de 189 països...

Carme Porta Abad

Si no podem ballar no és la nostra revolució

OPINIÓ Al meu país, fa quaranta anys, el paranimf de la Universitat de Barcelona...