Tuesday 28 May 2024

Tuesday 28 May 2024

Compartir

Barcelona: Ex-Patria. Pensamiento utópico en las literaturas del exilio y la diáspora / Noticies de gènere / La Independent

Mònica Rius-Piniés (ADHUC—Universitat de Barcelona) i Marisa Siguan (Universitat de Barcelona) han editat Ex-Patria. Pensamiento utópico en las literaturas del exilio y la diáspora, un volum que pretén mostrar els discursos de futur i el pensament utòpic.

 

Es tracta de la literatura de l’exili i la diàspora, i presenta les molt diverses formes que tenen d’articular-se. Els estudis que es reuneixen se centren majoritàriament en autores i autors del segle XX i XXI, protagonistes dels exilis i diàspores provocats per una història marcada pel signe de les catàstrofes.

Documenten l’exili alemany, específicament el jueu alemany, l’exili espanyol i així mateix la diàspora àrab a l’actualitat. Així es confirma una certa raó cronològica en el panorama que s’ofereix: els exilis clàssics del segle XX relacionats amb l’ascens dels feixismes, la Guerra Civil espanyola, el nacionalsocialisme, l’assassinat en massa dels jueus europeus i, finalment, les diàspores actuals resultat de governs totalitaris.

Més informació.

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: LABORATORI DE TESI Eulàlia Ferrer i Montserrat i la imprenta a la Barcelona del segle XIX / La Independent / Notícies gènere

El Seminari Filosofia i Gènere, del Grup de Recerca Consolidat Creació i pensament de...

Poland: Reducing women to an experimental incubator / LA INDEPENDENT / GENDER NEWS

Poland’s far-right government has postponed the entry into force of the Constitutional Court’s (CoC)...

Catalunya: ICD llança campanya per a la igualtat de gènere / La Independent / Noticies Génere

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones el proper 8 de març, L’Institut Català...