Monday 15 July 2024

Monday 15 July 2024

Compartir

Barcelona: Dones empresonades, dones afusellades / La Independent / Notícies Gènere

El grup República Feminista Independent de Ca la Dona commemora el 9 d’abril el Dia de la República, com ho esta fent des de la seva creació fa cinc anys. L’objectiu d’aquests actes és la recuperació de la Memòria Històrica de les dones, Republicanes i Dones en la Història. Dones que van resistir, algunes fins a donar les seves vides per la llibertat, enfrontant-se al franquisme, al feixisme a la violència i crueltat de les guerres. 

 

 

 

 Disseny cartell: Roser Pineda

 

La història no ha fet justícia, no les ha reconegut i per això, en aquest espai any rere any, aquest grup de feministes republicanes van extraient del silenci i oblit a moltes dones. Aquest any l’objectiu que s’han marcat per commemorar és donar nom a les 11 dones afusellades al Camp de la Bota.

Aquest any intervindran: Pepi Rafel (TV-Clot Sant Martí) amb el documental Dona i afusellada, el doble oblit; Núria Ricart (Cr POLIS-UB) – Futur Monument a la Presó de Dones de Les Corts; Marta Mas (Comissió Memòria i Gènere Foment Martinenc) – El camp de la Bota, un barri amb doble repressió.  Durant 15 dies i per commemorar la Republica i a aquestes 11 dones afusellades estarà espuesta l’Exposició: Dona i afusellada, el doble oblit.

Tanqués l’acte amb la Maga Glòria i amb un vermut Republicà, que serà dedicat a la gran poetessa Montserrat Abelló, gran amiga del grup que organitza l’acte, i va assistir tots els anys.

Aquest any volen brindar amb un Manhattan, còctel creat per Montserrat Abelló, i que va fer el traspàs de la convinació a les dones del grup República Feminista Independent.

Sera dissabte 9 d’abril, a les 11 hores a Ca la Dona

 

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Polítiques de gènere i ments patriarcals a Bolivia

Il·lustració: Abecor Des de les promeses electorals en matèria de gènere i lluita contra la...

Nota de premsa: 28 DE SETEMBRE. Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament

El 28 de setembre se celebra el Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament,...

Tot arriba, encara que siga a pas de formiga

El cinc de febrer s’estrenà a les sales de cinema valencianes Carol, una pel·lícula...