Friday 10 May 2024

Friday 10 May 2024

Compartir

Analitzen a Mèxic l’estat dels drets de les dones /La Independent/notícies gènere/

“Incidència en xarxa: el desafiament que els Estats compleixin els drets humans de les dones”

Dones d’Amèrica Llatina, Àfrica, Àsia i Europa es reuniran del 7 al 10 de maig vinent a la ciutat de Mèxic per analitzar experiències que han aconseguit incidir sobre els governs per al compliment dels drets humans de les dones.

El Comitè d’Amèrica Llatina i el Carib per a la Defensa dels Drets de les Dones (CLADEM) ha anunciat aquest dimarts la realització del seminari internacional “Incidència en xarxa: el desafiament que els Estats compleixin els drets humans de les dones” que es desenvoluparà al Palau de Mineria d’aquesta ciutat.

Mitjançant un comunicat, la Xarxa Civil Feminista internacional amb seu a Perú va explicar que la reunió permetrà intercanviar i retroalimentar aprenentatges, bones pràctiques, estratègies i aliances de sostenibilitat entre les xarxes  que treballen a favor de la defensa dels drets de les dones.

A la reunió, que forma part d’un projecte més gran finançat per la Unió Europea i Novib, fundació de suport al desenvolupament, hi participaran representants de diverses institucions civils, acadèmiques, governamentals i intergovernamentals.

Entre els objectius de la trobada hi ha analitzar el context llatinoamericà en la perspectiva mundial, reconeixent les perspectives sociopolítiques del pròxim quinquenni, així com identificar les noves formes de violència i les possibles estratègies d’acció davant la violència contra les dones.

Entre les i els participants, el programa del seminari inclou l’advocada brasilera Silvia Pimentel, presidenta del Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW per les sigles en anglès), instància de l’Organització de les Nacions Unides encarregada de vigilar l’aplicació de la Convenció per a l’Eliminació de la Discriminació contra la Dona per part dels estats signants.

A més d’integrants de CLADEM, també hi participaran acadèmiques de la UNAM i de la Universitat de La Corunya, representants de la Unió Europea, d’Oxfam Novib, de la Suprema Cort Justícia de la Nació de Mèxic, del Fòrum Llatinoamericà de Polítiques Educatives (FLAPE) i de Women in Law and Development in Africa.

Al seminari també es reflexionarà sobre l’ús del dret a favor de les dones a Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, El Salvador, Hondures, Guatemala, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Puerto Rico, República Dominicana i Uruguai, i sobre les activitats d’incidència política i exigibilitat dels drets humans.

L’eix estratègic de la reunió és la reflexió sobre la incidència en l’exigibilitat dels drets humans de les dones en els àmbits nacional, regional i internacional.

Alguns dels continguts que s’abordaran són, per exemple, la incidència regional per al compliment dels deutes pendents amb els drets humans de les dones, així com els desafiaments de les estratègies d’incidència política de la societat civil per a la promoció i defensa els drets de les dones.

El Comitè d’Amèrica Llatina i el Carib per a la Defensa dels Drets de les Dones (CLADEM) és una xarxa feminista que treballa per contribuir a la plena vigència dels drets de les dones a Llatinoamèrica i el Carib, utilitzant el dret com una eina de canvi. Compta amb estatus consultiu davant les Nacions Unides des de 1995 i gaudeix de reconeixement per participar en les activitats de l’OEA des de 2002.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Accions-Activitats 8M 2022: Institucions UE a Barcelona

Dominicana: Homes busquen firmes contra violència vers les dones

Tres desenes de periodistes dominicans van iniciar una campanya sense precedents al país amb la...

Actual

Postmodernisme a les esquerres

OPINIÓ Des de fa uns anys assistim a un lent però insistent intent d...