Sunday 05 May 2024

Sunday 05 May 2024

Compartir

La impunitat a l’assassinat de Ma. del Sol Cruz Jarquín es denuncia a Barcelona

sole-1-1

Per Libertad López. SemMéxico

Activitats conjuntes del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ca la Dona i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Promogudes per les periodistes i l’agència feminista La Independent es reunirà amb organismes de drets humans i autoritats del govern de Catalunya.

L’assassinat arter contra Maria del Sol Cruz Jarquín ha despertat la mobilització i solidaritat de les xarxes de dones periodistes a Catalunya, on s’ha organitzat un ampli programa d’activitats solidàries, on participaran organitzacions de drets humans i autoritats, va informar Tona Gusi, fundadora de l’agència feminista de notícies La Independent amb la coordinació d’Amada Santos, Teresa Carreras, Elena Tarifa, Diva Criado, Marta Macias i Fabiola Llanos.

Aquest dimarts la periodista Soledad Jarquín Edgar serà a Catalunya fins al primer de juliol, on assistirà a reunions i activitats, han informat. La Xarxa de Periodistes de Catalunya i l’agència de notícies La Independet va anunciar cinc trobades de suport i solidaritat.

A la crida de la xarxa catalana que fa juntament amb la Xarxa Internacional de Periodistes XIDPIC.CAT-XIPVG, s’explica que es tracta d’una jornada sentida en suport i sororitat amb Soledad Jarquín Edgar en la seva denúncia de la impunitat que viu a Mèxic, i destaca que s’ha convertit en la veu de les víctimes de feminicidi a Mèxic, de les Defensores de drets humà i de les i els periodistes mexicans en recordar que Ma. del Sol Cruz Jarquín, assassinada als 27 anys, exercia com a fotoperiodista.

La XIDPIC.CAT, organitza dos actes, el primer en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya,  i el segon a la Ca La Dona (només dones).

Hi haurà una reunió amb Fúria Mexicana; Presentació amb la Taula de Mèxic i una exposició de Mujeres Pa’lante en l’Hospitalet; Reunió amb alta representació de la Generalitat de Catalunya, la Consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i amb Eunice Romero Rivera, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme; reunions amb representants daltres institucions i diverses presentacions.

Es tracta de xerrades i rodes de premsa sobre la gira europea per demanar justícia per l’assassinat de la seva filla María del Sol Cruz Jarquín, fa 4 anys. La Premi Nacional de Periodisme de Mèxic i companya de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere explicarà els fets del feminicidi, les denúncies, la investigació i l’activisme que han dut a terme a la recerca de #JusticiaParaSol. També es preveu una reunió  amb el Degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros.

María del Sol Cruz Jarquín va ser assassinada en un atemptat el 2 de juny del 2018 passat a Juchitán de Saragossa (Mèxic). La fotoperiodista treballava com a cap del departament de Comunicació Indígena Intercultural de la Secretaria d’Afers Indígenes. A l’atac també van morir la candidata Pamela Terán Pineda i el seu xofer Adelfo Guerra Jiménez. Al final d’aquesta jornades viatjarà a Madrid.

sole-1

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

On són els diners per als drets de les dones?

Un any més, el Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha organitzat un acte...

Els misògins: tan a prop i tan imperceptibles

Foto: Ciencia unam. mex     “Aquest home necessita les dones per poder odiar, per...

En el món persisteix la discriminació laboral per maternitat, diu l’OIT

Una evidència preocupant de l’informe és que Espanya és un dels tres països europeus, al...